Ege Postası
Geri

Prof. Dr. Tekeli, Konak'ı anlatacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) 'Kent Söyleşileri' serisinde Mart ayının konuğu, Türkiye'nin en önemli şehir ve bölge plancılarından, sosyolog Prof. Dr. İlhan Tekeli olacak.
Prof. Dr. Tekeli, Konak'ı anlatacak
Haberler / İzmir
8 Mart 2017 Çarşamba 13:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kent tarihi ve kültürü açısından önemli çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi, 'Kent Söyleşileri' serisi ile İzmir'in tarihine ilişkin önemli çalışmaları İzmirlilerle buluşturmaya devam ediyor. Her ay birbirinden değerli konukların konuşmacı olarak katıldığı söyleşilerin bu ayki konuğu ise şehir ve bölge plancısı, sosyolog Prof. Dr. İlhan Tekeli olacak. Tekeli, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Prof. Dr. Rauf Beyru anısına 'Konak Meydanı ve Tarihi' başlığı ile bir konuşma yapacak. 9 Mart Perşembe günü saat 18.00'da başlayacak söyleşi, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilecek.

HOCALARIN HOCASI
İlk ve ortaöğrenimini İzmir'de yapan Prof. Dr. İlhan Tekeli, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1964'te Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde, 1966'da Pennsylvania Üniversitesi'nde Şehir ve Bölge Planlama alanında yüksek lisansını tamamladı. 1968'de İ stanbul Teknik Üniversitesi'nde Şehir Planlama konusunda doktora yaptı. Ardından Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'ndeki öğretim üyeliği görevi başladı. Yurt dışındaki çeşitli üniversitelerde "konuk profesörö olarak ders veren Tekeli, birçok belediyede ve kuruluşta danışma kurulu üyeliği de yaptı. Tarih Vakfı'nın kurucusu ve başkanı, Yerel Yönetim ve Demokrasi için Dünya Akademisi'nin (World Academy for Local Government and Democracy) İcra Heyeti kurucusu ve üyesi olan Tekeli'nin değişik dillerde 50'den fazla kitabı, 400'den fazla makal esi ve konferans tebliği bulunuyor. Sosyal Bilimler alanında birçok ödülü bulunan Tekeli'nin, şehir ve bölge planlama, planlama teorisi, makro coğrafya, göç coğrafyası ve politik davranış, Türkiye' deki yerel yönetimlerin teorisi ve tarihi, kentleşme ve kentsel politika, ekonomi politikası, Türkiye'nin ekonomi tarihi, kent ve toplum tarihi gibi alanlarda yayınlanmış pek çok eseri bulunuyor.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası