Ege Postası
Geri

Raylarda 8 Mart sürprizi

İZBAN ve İzmir Metro, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın yolcularını ve personelini sabah çiçeklerle karşıladı.
Raylarda 8 Mart sürprizi
Haberler / İzmir
8 Mart 2017 Çarşamba 12:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir’in raylı sistemlerdeki iki kardeş kuruluşu İzmir Metro ve İZBAN, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın yolcularını istasyonlarda çiçeklerle karşılarken, kadın personelini de unutmadı. İZBAN; yolcu yoğunluğunun en fazla olduğu istasyonlar Adnan Menderes Havalimanı, Sarnıç, Gaziemir, ESBAŞ, Şirinyer, Alsancak, Halkapınar, Bayraklı, Karşıyaka ve Çiğli’de kadın yolcularına çiçekler dağıtırken, tüm kadın personeline de çiçek armağan etti.

İzmir Metrosu da yıllardır sürdürdüğü geleneği bozmadı ve  8 Mart sabahı kadın yolcularını yine çiçeklerle karşıladı. İstasyonlarda, erkek  personel  kadın çalışanlara çiçek verdi. Erkek tren sürücüleri de kadın meslektaşlarına tren içinde çiçek vererek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı’ndan temin edilen saksı çiçekleri kadın yolcuları çok memnun etti, ayrıca binlerce karanfil buketi de istasyonlarda, araç içlerinde yolculara dağıtıldı.

İstasyon görevlilerinin elinden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kutlama mesajının olduğu torbalarda saksı içindeki gerbera çiçeklerini alan kadın yolcular, İzmir Metrosu’na bu anlamlı günde kendilerini hatırladıkları için teşekkür etti.  8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, yolu İzmir’in raylı sistemlerinden geçen kadın yolcular, güne bir çiçekle başlamanın keyfini yaşadı.

BARODAN KARANFİLLİ KUTLAMA

İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Adliye'de çalışan hakim, savcı, avukat ve personele karanfil verdi.

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, kadınların emeklerinin karşılığını aldığı, erkeklerle eşit bir dünyada yaşamaya hak kazandıkları, bir dünya için her yıl Kadınlar Günü'nün kutlandığını belirti. Özcan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilk önce baro başkanlık biriminde bulunan kadın meslektaşlarına, ardından da duruşma yapan kadınhakim, savcı ve adliye personelini tek tek dolaşıp, karanfil verdi. Özcan, şiddetin ve kadın cinayetlerinin olmadığı bir yıl olmasını diledi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası