Ege Postası
Geri

Roman tartışmaları CHP Bayındır’a sıçradı

Geçtiğimiz haftalarda Spor yorumcusu Erman Toroğlu’nun Roman vatandaşlara yönelik ırkçı söylemleriyle alevlenen “Roman” tartışması Bayındır’a da sıçradı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek’in Romanlara yönelik “küçümseyici” ifadeler kullandığını ve bir cinayetin faili olarak gösterdiğini iddia eden Tire Romanları Güçlendirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Gültiren, Aydilek’in görevden istifa etmesini istedi.
Roman tartışmaları CHP Bayındır’a sıçradı
Haberler / Yerel Politika
20 Ocak 2021 Çarşamba 10:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz haftalarda A Spor yorumcusu Erman Toroğlu, Gaziantep FK ile yollarını ayıran teknik direktör Marius Sumudica hakkında “Böyle çingenelik olur mu” ifadeleriyle bir kez daha gündeme gelen “Roman” tartışması Bayındır’a sıçradı.

Tire Romanları Güçlendirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yaptığı basın açıklamasında Cumhuriyet Hak Partisi (CHP) Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek’in Toroğlu’nun sözlerini sarf etmesinden kısa bir süre sonra “Benim tarlamda çalınan zeytinleri Bayındır’da yaşayan çingeneler çaldı” dediği iddia edildi.

Yapılan açıklamada ayrıca, Aydilek’in Bayındır’a bağlı Turan Köyü’nde hayatını kaybeden bir vatandaşın ölümünden roman vatandaşları sorumlu tuttuğu iddia edilmiş ve şu ifadeler kullanılmıştı; “Bayındır’ın Turan Köyü’nde husümetli olan vatandaşlar arasında çıkan çatışmada bir vatandaş ölmüştür. Diger vatandaş da cezasını çekmek süreciyle kolluk güçlerine teslim olmuştur ve cezasını  çekecektir. Ancak Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek yine  showunu yapmıştır ve olayı Bayındır’da yaşayan, Bayındır halkı tarafından sevilen sayılan, her zaman garibanın yanında olan Bayındır’da emlak, galeri tüm sosyal faaliyetlerde bulunan Gariban Babası Tabiriyle İş İnsanı Serdar Kıkırdak'ı ve tüm Bayındır'da yaşayan Roman vatandaşlara bu işlenen suçu yükleyen Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek’e suç duyurusunda bulunuyoruz.”

Yapılan açıklamanın ardından ise ilçede Aydilek’e karşı bir cephe açıldı. Tire Romanları Güçlendirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Gültiren, sosyal medyasından yaptığı bir paylaşımla Aydilek’i sert bir dille eleştiriken istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Gültiren, paylaşımında, “Bir ilçe başkanının hem de Cumhuriyet Halk Partisi Bayındır İlçe Başkanı Olan zat, Erman Toroğlu'ndan sonra kullandığı çingene sözcüğü kelimesi bir vatan bölücülügünü ve din, dil, ırk, ayrımı yaptığı aşikardır bana yazdığı whatsapp'tan mesajları yayınlamaya ben utanıyorum. Eğer paylaşırsam CHP, Bayındır'da biter bu arada ben kim olursa olsun izin vermem bunu yapmaya ama bir insan vatan bölücülüğü yapıyorsa söz konusu ise ben her zaman karşındayım ve Bayındır Cumhuriyet Halk Partisi ilçe seni esefle kınıyorum sayın Bayındır Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı olan Hüseyin Behzat Aydilek” ifadelerini kullandı.

Gültiren’in paylaşımının ardından Aydilek de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak kendini savundu. Sözlerinin çarpıtıldığını ifade eden Aydilek, “9 Ocak akşamı Turan Köyü'nün yiğit evladı, oğlum gibi sevdiğim Eray Umutlu'yu bir cinayet sonucu yitirdik. O gece yaşadığım üzüntü ve yas ortamında bana çok sayıda kişi tarafından sorulan 'Katil kim'' sorusuna verdiğim bir cevap amacımın ötesinde anlaşılmalara ve zorlama yorumlara yol açtı. Verdiğim bu cevabın ne Sayın Serdar Kıgırduk ile ne de sevgili Roman dostlarımla bir bağlantısının olmadığının bilinmesini ve o yazının bu kapsamda değerlendirilmesini diliyor, üzüntülerimi ifade ediyorum” dedi.

Aydilek’in savunmasıyla birlikte tartışma daha da alevlendi. Aydilek’in sözlerine yorum yapan Gültiren, “Beni aradın 'bu işi düzelt' diye ben de sana 'Serdar başkanımı ara konuşun' dedim sana sende bana 'Arıyorum benim telimi açmıyor' diye söyledin ben de Serdar başkanı aradım 'Özür dilesin konu kapansın başkanım' dedim sen Başkanı arayıp ne konuştun ne de özür diledin bunun üzerine başkanı ve çevresini de engelledin. Sağda solda ‘Bunlar 3 tane Roman çingeneden mi korkucam’ diye konuşuyorsun ayıptır biz bu ülkede 3 tane Roman, değiliz 15 milyon Roman vatandaşıyız Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı altında yaşayan, bizler bu ülkede, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Romanıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle, Boşnağıyla kardeş gibi yaşayan bir topluluğuz senin din, dil, ırk ayrımı yapmanı esefle tüm Roman halkı adına kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Aydilek ise Gültiren’in iddialarını reddetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası