Ege Postası
Geri

Saadet Öğretmen panellerde eğitiyor

İzmir Menderes'te 2 yıl önce, 6 kız öğrencisine cinsel içerikli film izlettirmek ve istismarda bulunmakla suçlanan okul müdürü Adil Ş.'nin tutuklanmasını sağlayan öğretmen Saadet Özkan, Mersin'de düzenlenen panelde, cinsel istismarı önlemek için neler yapılması gerektiğini anlattı.
Saadet Öğretmen panellerde eğitiyor
Haberler / Güncel
25 Nisan 2017 Salı 13:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'de cinsel istismar olayını ortaya çıkarmak için verdiği mücadeleden dolayı ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, "Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü"nü alan

Saadet Özkan, CHP Mersin milletvekili aday adayı olan Yücel Ceylan'ın konuğu oldu. Mersin'de Yücel Ceylan'ın ofisinde gerçekleşen panelde Özkan, İzmir'de bir okulda ortaya çıkardığı çocuk istismarını anlattı ve çözüm önerilerini dile getirdi. Toplumun 'sus kültürü' ve 'aman olay büyümesin' söylemleri ile hareket ettiğini belirten Özkan, özellikle çocukların eğitiminin önemini vurguladı ve bunun ana sınıfından itibaren verilmesi gerektiğini söyledi. Özkan, şunları söyledi:

“Ulusal Çocuk İttifakı kurulması gerekiyor. Bu ittifakın güçlü bir yönetim ve ciddi yapılanma ile hareket etmesi lazım. Farkındalığı sağlamak ile beraber, her çocuğun sonuna kadar dava sürecinin takibinin yapılacağı, rehabilitasyon sürecinin olacağı ve istismara uğrayan çocuk, anne ya da baba adayı olduğunda eğitime alınması lazım. Çünkü istismara uğrayan çocuklar büyüdüklerinde istirmarcı olabiliyorlar. Bu durumda devlet organlarının kullanılması zorunluluğu ve devletin desteği de çok önemli. Çocukların siyaset üstü tutulmasının ve değişimin en küçük birimlerden başlaması gerekiyor. Halka yakın ve halkı dinleyen insanlarla bütünleşerek yol alabiliriz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası