Ege Postası
Geri

Şampiyonlar Ligi – Beşiktaş ve Gruplar

1993 senesinde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası yerini Şampiyonlar Ligi’ne bırakmıştı.
Şampiyonlar Ligi – Beşiktaş ve Gruplar
Haberler / Spor
22 Ağustos 2016 Pazartesi 12:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
1993 senesinde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası yerini Şampiyonlar Ligi’ne bırakmıştı. Aradan geçen 24 senelik geçmişe bakıldığında bu kupayı en çok müzesine götüren kulüpler; 5 kez ile Real Madrid, 4 kez ile Barcelona ve 3 kez ile Milan takımlarıdır.

Türkiye Ligi’nden şampiyon olan takımın direkt, ligi ikinci sırada bitiren takımın ise iki kez ön eleme oynayarak katıldığı turnuvada ülkemizi en çok temsil eden takım ise Galatasaray’dır.

2016-2017 sezonunda Türkiye’den Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı kazanan takımlarımız Şampiyon apoleti ile direkt gruplara kalan Beşiktaş ile ligi ikinci olarak tamamlayan Fenerbahçe idi. Ancak, Fenerbahçe oynadığı eleme turunda Monaco ile karşı karşıya gelmiş iki maç sonucunda rakibi tarafından Şampiyonlar Ligi’nden elenmiştir, statü gereği ülkemizi Avrupa Ligi’nde temsil etmeye devam edecektir.

8 grup ve her grupta yarışacak olan 4 takım ile turnuva 32 takım ile oynanacak…

Şampiyonlar Ligine katılma hakkı kazanantakımların  göre kazanma oranlarıbelli oldu.

Barcelona 3.0 oranıyla listenin başında, Temsilcimiz Beşiktaş’ın kazanma oranı 500 olarak açıklandı.

Her yıl olduğu gibi takım ve ülke puanları baz alınarak 4 torba oluşturuldu. Tek temsilcimiz Beşiktaş oluşturulan torbalara göre 3. Torbada yer aldı. Yapılan kura çekiminde Beşiktaş, Portekiz’den Benfica, İtalya’dan Napoli ve Ukrayna’dan Dinamo Kiev takımları ile eşleşti...

Gruptaki ilk maçında Benfica ile 13 Eylül’de Portekiz’de karşılaşan Beşiktaş 90+3.dk’da Talisca’nın müthiş serbest vuruş golü ile maçı 1-1 berabere bitirerek deplasmanda çok önemli 1 puanı hanesine yazdırmış oldu, grubun diğer maçında ise, Napoli; Kiev deplasmanında 2-1 galip gelmeyi başardı.

Grupta ikinci hafta maçları 28 Eylül Çarşamba günü oynanacak. Beşiktaş evinde Dinamo Kiev’i konuk ederken, Benfica zorlu Napoli deplasmanına gidiyor olacak.

Diğer hafta maç programı ise aşağıdaki gibi şekilleniyor.

3. Hafta

19 Ekim 2016

Napoli - Beşiktaş

Dinamo Kiev – Benfica

4.Hafta

1 Kasım 2016

Beşiktaş – Napoli

Benfica – Dinamo Kiev

5.Hafta

23 Kasım 2016

Beşiktaş – Benfica

Napoli – Dinamo Kiev

6. Hafta

6 Aralık 2016

Dinamo Kiev – Beşiktaş

Benfica – Napoli

Grup maçları tamamlandığında ilk iki sırayı alan takımlar bir üst turda yollarına devam ederken, grubu 3. Sırada bitiren takım Avrupa Ligi’nde yoluna devam ediyor olacak. Grup sonuncu olan takım için Avrupa defteri kapanmış olacak.

Bu turnuvanın prestijinin yanı sıra maddi kazanımları da oldukça önemli bir konu haline geliyor. Özellikle son dönem FFP – Mali Disiplin konusunda sorunlar yaşayan kulüplerimiz için de ayrıca bir gelir kaynağı halini almaktadır. Bu sene Fenerbahçe’nin elenmiş olmasıyla tek temsilcimiz olarak kalan Beşiktaş, şampiyonadan yayın hakkı bedeli olarak Türkiye için ayrılan tüm hasılatı almaya şimdiden hak kazanmış oldu. Bunun yanı sıra bilet ve reklam gelirleri haricinde gruplar aşamasında ve sonra ilerleyen turlarda başarı endeksli gelirleri kazanmak mümkündür. Turnuvayı şampiyon olarak bitirecek olan takımın kazanacağı ücret €15.000.000 olarak belirlenmiştir.

Beşiktaş’a bu zorlu serüvende başarılar dileriz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası