Ege Postası
Geri

Sertel CHP'deki 'anons' krizi için ne dedi'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Adana'da düzenlenen miting sırasında FETÖ'den tutuklu Ilıcak ve Altan gibi gazetecileri anons etmesi parti içinde tepkilere neden oldu. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Onursal Genel Başkanı, İzmir Milletvekili Sertel'den CHP'deki 'anons' kriziyle ilgili yorum geldi Gazetecilerin onursal başkanı, İzmirli vekil konuştu
Sertel CHP'deki  'anons' krizi için ne dedi'
Haberler / Politika
6 Aralık 2016 Salı 15:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adana’daki mitingde, Cumhuriyet gazetesi yazarlarının yanı sıra, aralarında Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'ın da bulunduğu FETÖ'den tutuklu yazarlarının isimlerini de anons etmesi CHP içinde çatlağa neden oldu.

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek gibi vekiller  Ilıcak ve Altan'ın isimlerinin anons edilmesine tepki göstermişti.

Kılıçdaroğlu'na bir anons tepkisi de Ersin'den!

CHP içinde krize neden olan anonsla ilgili Türkiye Gazeteciler Federasyonu Onursal Başkanı, İzmir Milletvekili Atilla Sertel'den farklı bir değerlendirme geldi. 

"DİLERİM CEZAEVİNE GİRMEZSİN" DEMİŞTİM

Sertel şunları söyledi;

"Ergenekon süreci içinde bizim arkadaşlarımız tutuklu olarak yargılanırken, cezaevinde yatarken adı geçen kişiler arkadaşlarımızın gazetecilik faaliyetleriyle ilgili değil de başka gerekçelerle yattığını yazıp söylüyorlardı. O dönemde ulusal bir TV'de programa katıldım. Arkadaşlarımızın haklılığını kanıtlayan konuşmalar yaparken Nazlı Ilıcak'a "Dilerim cezaevini görmezsin" demiştim. Ne yazık ki o da cezaevine girdi. Genel Başkanımızın Adana'da söyledikleri basın ifade özgürlüğüne ilişkin... Eğer gazeteci suç örgütlenmesinin içinde fiilen yer almadıysa söylediklerinden yazdıklarından dolayı gözaltına alınıyorsa, tutuklanıyorsa bu durum ülkedeki demokrasiyi tartışılır hale getiriyor. Ülkemize büyük zarar veriyor. O kişiler bizimle hiçbir zaman yan yana olmadılar. Bu demek değil ki onlarında hukukunu hakkını biz savunmayalım. Sadece bizim gibi düşünenlerin hakkını savunup, bizim gibi düşünmeyenlerin hakkını savunmayacağız anlayışı sosyal demokrat anlayışı değil.  Genel Başkan da bu anlayışla hareket ediyor. Ne Ilıcak'tan ne Altan'dan oy beklentisi var, ne de destek beklentisi var. Sadece Türkiye 'de haksızlıkların hukuksuzlukların giderilmesi noktasında görüşlerini bildiriyor.  Ilıcak hayatı boyunca 'sağ'a, AKP'ye hizmet etti.  Çıkınca da edecektir. Bu O'nun cezaevinde gazeteci olarak yattığının gerçeğini değiştirmez. Parti içinde sesini yükseltenlerin sesini parti içindeki toplantılarda yükseltmesi gerek. Medya üzerinden eleştirerek olmaz." 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası