Ege Postası
Geri

Sosyal medya fenomenleri Buca’yı keşfedecek

Buca Belediyesi, kent kültürünü tanıtmak ve turizmi geliştirmek için Türkiye’nin önde gelen 30’a yakın seyahat yazarları, gurme ve Instagram fenomenlerini Buca’ya davet etti. Hafta sonu boyunca Buca sokaklarını karış karış gezecek konuklar, kentin tarihini, mutfağını, kendine has kültürünü keşfedecek. Ünlü isimler Buca’ya dair tecrübelerini “#bucayikesfet” hastagiyle sosyal medya hesaplarından paylaşacak.
Sosyal medya fenomenleri Buca’yı keşfedecek
Haberler / Yerel Yönetimler
22 Ekim 2020 Perşembe 10:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Buca Belediyesi, kent turizmini geliştirip muhteşem lezzetlerini tanıtmak için sosyal medya üzerinden yepyeni bir etkinlik başlatıyor. Türkiye’nin önde gelen seyahat yazarı, gurme ve sosyal medya fenomenlerini Buca’ya davet eden Belediye, üç gün sürecek gastro ve kültür programıyla kentin tarihi dokusu ve lezzetlerini tanıtacak.

Buca’ya gelecek birbirinden değerli 30 isim, 23 -24 -25 ekim tarihleri arasında Buca’yı baştan sonra dolaşacak. Yazarlar ve sosyal medya fenomenleri, rotaları boyunca yaşadıkları tecrübeleri, gördükleri yerleri, tattıkları lezzetleri yorumlayarak #bucayikesfet hasthagi ile Instagram, Facebook ve Twitter hesaplarından takipçileriyle paylaşacak.

BUCA’NIN EŞSİZ KÜLTÜRÜ KEŞFEDİLECEK

Program kapsamında öncelikli olarak Buca’nın bin yıllık tarihi ve kültürel dokusunu keşfedecek olan konuklar, levanten evlerinden Buca bağlarına, tarihi eserlerinde eşsiz doğasına kadar Buca kültürünü oluşturan tüm değerleri tanıyıp tecrübe edecek.

GASTRONOMİ TURU 

Keşif turunun bir diğer etabı ise Buca’nın gastronomi kültürü olacak. Kent yaşantısıyla özdeşleşen,Buca’ya mal olmuş lezzetlerin yerinde tadılıp yorumlanacağı programda kendine has  ege mutfağı, göçmen kültüründen gelen lezzetler ve bağcılık şarap kültürünün yanı sıra oğlak, ızgara, çorba ve et üzerine ün yapmış  lezzet mekanları sosyal medya üzerinden tüm dünyaya tanıtılacak.  Hemşehriler ise “#bucayikesfet” hastagini kullanarak kendi gözlerinden Buca’yı paylaşıp projeye destek verebilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası