Ege Postası
Geri

TBMM'de İzmir tartışması

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ile CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, sağlık kampüsü projesi kapsamında TBMM'de karşı karşıya geldi. Sürekli, “Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık yatırımlarından biri yapılıyor” derken Balbay ise,"Halkın sağlığını sattılar” ifadelerini kullandı. AK Parti ve CHP'li vekil karşı karşıya geldi
TBMM'de İzmir tartışması
Haberler / Politika
27 Ekim 2016 Perşembe 14:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI- Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde finansman protokolü imzalanan İzmir Bayraklı Sağlık Kampüsü projesi TBMM'de İzmirli vekiller AK Partili Kerem Ali Sürekli ve CHP'li Mustafa Balbay'ı karşı karşıya getirdi.

Meclis'te söz alan AK Partili Sürekli, Bayraklı’da yapılacak dev proje hakkında bilgilendirmede bulunurken, CHP İzmir Milletvekili Balbay’ın geçtiğimiz günlerde hastanenin yapım süreciyle ilgili eleştirilerine de cevap verdi.  AK Partili Sürekli, “Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık yatırımlarından biri İzmir’de yapılıyor” dedi. Sürekli daha sonra CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin İzmir’de katıldığı bir söyleşide Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ı hedef alan sözlerine de tepki gösterdi. 

Sürekli’nin konuşmasından sonra söz alan CHP’li Balbay da eleştirilerini sıraladı. 

ÖNCELİKLE BALBAY’IN EKSİKLİĞİNİ DÜZELTECEĞİM
İlk konuşan Sürekli, “Mustafa Balbay’a teşekkür ediyorum. Geçen gün bir açıklama yaptı bana da bu açıklamayı yapma fırsatı doğdu. Ama Balbay’ın eksikliği var. Onları düzelteceğim. İzmir’de çok büyük bir şehir hastanesi yapılıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık yatırımlarından biri İzmir’de gerçekleşiyor” dedi. 

BÖKE'Yİ KINADI
Sürekli, “Geçtiğimiz gün iki şehir hastanesinin finansman töreni vardı. 1 milyar 100 milyon dolarlık kredi temininin 637 milyon dolarlık kullanım için sözleşme imzalandı. Sayın Balbay ‘gecikme var, ortada bir şey yok’ diyor. Hakkını da vermiş hızlandı demiş. Çok büyük bir proje… Hiçbir gelişme de yok.  2019’da hizmete girecek.  Biz 2019 diyorsak 2018’de de yaparız.  Bayraklı Şehir Hastanesi 2 bin 60 yatak kapasiteli,  6 hastaneden ibaret bir yapı. Bittiğinde 4 bin kişi istihdam edilecek.  583 yataklı genel,  422 yataklı kadın, doğum, çocuk, 380 yataklı kardiyo basküler,  132 yataklı psikiyatri, 50 yataklı ameliyathane, 214 yataklı yoğun bakım ünitesi mevcut.  622 bin metrekarelik alanın, 573 bin metrekaresi kapalı, 300 bin metre karesi yeşil alan… Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık projelerinden… Biz İzmir’de devam edenleri söylüyoruz. Sayın Balbay ikimizin seçim bölgesi… Gelin Çiğli’deki hastaneye beraber gidelim. 520 yataklı 7 yıldızlı otel konforunda. Foça’ya 50 yataklı yer teslimi yapıldı.  Tire’de inşallah İns7 belgesi alacak bir tesis kazandıracağız. Nedir bu İns7' Her şey dijital… Kağıt kullanılmıyor. 19 Kasım’da bu belge verilecek.  Yatırımlara doymuyoruz. Sağlık çok önemli. Bu hizmetler gerçekleştiriliyor. Nitelikli sağlık hizmeti sunuluyor. Sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. İzmir’e yakışan şekilde bu eleştirilere açığız. Başımızla beraber. Ama bir üzüntüm var. İzmir’i içselleştirememiş bir genel başkan yardımcısı İzmir’e gelerek gelip Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a yakışıksız sözler sarf ediyor. Kendisini şiddetle kınıyorum” diye konuştu. 

BALBAY: 3 DEFA TEMEL ATILDI
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da Sürekli’ye cevap verdi. Balbay, “Sürekli’nin değerlendirmesi, İzmir’i gündeme getirmesine teşekkür ediyorum. Ama bilgileri çok eksik. Mart 2013’te İzmir’in en büyük hastane temelini attınız.  ‘36 ayda hizmete girecek’ dediniz. Geçen hafta o temeli bir daha attınız.  2104 ve 2015’te bir daha attınız. O hastane çok sağlam temeli 3 defa atıldı. İsterseniz gelin İzmir’deki üniversite hastanelerine bir bakın sonra konuşalım. İzmir toplanan tüm vergilerin yüzde 11'ini sağlıyor, ama kamu yatırımlarından aldığı pay yüzde 2. Hangisi daha büyük'
 Hangimiz bilmiyor. En azından bir denge istiyorum. Ankara’da kişi başına 850 lira düşüyor, İzmir’de 370 lira… El insaf… Belediyeler Melih Gökçek’ten ibaret değil. İzmir’in hakkını verin. Çandarlı Limanı’nın ne olacağını İzmirli gençler merak ediyor. 2017’de bitecekti. Biterse açılışına ben de geleceğim” dedi. 

SÜREKLİ 14 YILDA İZMİR'E 100 TANE TESİS KAZANDIRDIK
Bir kez daha söz alan Sürekli, “İzmir’e yatırımları konuşuyoruz. ‘3 yılda bitirilecek’ dedik. Daha evvele de alırız.  Yer tesliminden sonra 3 yıl dedik.  25 yıl da firma işletecek. Zemin olarak çok zor bir zemin. Buradaki imar, iflas, ön çalışmalar çok uzun sürdü. Yer teslimi yapıldı. Bu 3 yılı bulmaz biz hep söylediğimizden önce teslim ediyoruz. Ben yatırımları saymakla bitiremiyorum.  14 yılda İzmir’e, 100 tane tamamlanmış tesis kazandırdık. Bin 656 tesisleri tamamladık. Bunlar 630 milyona tekabül ediyor. Hepsi bittiğinde 941 yatağa ulaşacak. 4 milyar 400 milyonluk yatırım gerçekleşmiş olacak” diye konuştu.

BALBAY, SÜREKLİ'NİN VERDİĞİ BİLGİ ÇOK YANLIŞ
Son olarak konuşan Balbay, “Sürekli’nin yerle ilgili verdiği bilgi çok yanlış. Hayır. Para da anlaşamadılar. Anlaşma yenilediler. Türkiye Cumhuriyeti yapacaktı. Parada anlaşamadılar 2 firma geri çekildi. Orada sadece tabela vardı. Oraya sporcu olmasam çıkamayacaktım. Orada en güçlü yapı tabela… Şu an bile hiçbir şey yok.  Öyle bir anlaşma yaptılar ki kapitülasyonlara rahmet okutur. Halkın sağlığını sattılar. Sürekli’yi gerçekçi ve yürekli olmaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası