Ege Postası
Geri

TDK’da skandal tanım!

Türk Dil Kurumu, büyük bir skandala imza attı. Sözlükte “vazalak” kelimesinin anlamı hem “aptal” hem de “Alevi” olarak verildi. Bu ifadeler sonrasında TDK'ya tepki yağdı.
TDK’da skandal tanım!
Haberler / Güncel
20 Ocak 2018 Cumartesi 07:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TDK’da skandal tanım!

  •  

Türk Dil Kurumu sözlüğünde skandal bir tanım yer aldı. Sözlüğe “vazalak” kelimesini yazanlar iki farklı tabirle karşılaştı. TDK’nın verdiği ilk tanımda “geveze, sözünü bilmez, aptal, serseri” anlamları sıralanıyor.

ALEVİ TANIMINA BÜYÜK TEPKİ

“Vazalak” kelimesi için verilen ikinci tanımlamadaysa “Alevi, Müslüman olmayıp öyle görünen ve oruç yiyen” ifadeleri kullanıldı. Sözlükte yer alan bu ifadeler özellikle Alevi vatandaşlar tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı.

tdk2

DAHA ÖNCE DE YAPMIŞTI

TDK’nın bu konudaki skandalı ilk değil. Sözlük daha önce de ‘kirli’ kelimesinin sözlük anlamına “Aybaşı durumunda bulunan (kadın)” açıklaması vermişti. Yine  “müsait” kelimesinin karşılığı olarak “Kolayca flört etmeye açık olan kadın” yazılmış ve kurum bu ifadeler üzerine büyük tepki almıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası