Ege Postası
Geri

Tarihi davada son perde: Bu sefer bitecek mi'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu'nun çete lideri suçlamasıyla yargılandığı 129 sanıklı tarihi Büyükşehir Davası 27 Şubat Pazartesi günü Bayraklı Adliyesi'nde görülecek duruşma ile devam edecek. Adım adım sona doğru ilerleyen dava sürecinde yine beraat kararı bekleniyor. Tarihi davada son perde
Tarihi davada son perde: Bu sefer bitecek mi'
Haberler / İzmir
24 Şubat 2017 Cuma 09:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 2011 yılındaki operasyonlar ile start alan tarihi Büyükşehir Davası adım adım sona doğru ilerliyor. Belediyecilik tarihinin en büyük ve en kapsamlı davası olarak görülen süreçte savunma makamının mahkemeye ileteceği talepler ise merakla bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye bürokratları, şirket yöneticileri ve sendikacıların yargılandığı 129 sanıklı Büyükşehir Davası'nda perde yeniden aralanıyor. 27 Şubat Pazartesi saat 10:00'da İzmir Bayraklı Adliyesi'nde görülecek davanın 30'uncu duruşmasından çıkacak sonuç ise merakla bekleniyor. Davanın 25 Ekim 2016'da görülen son celsesinde beraat umutları çıkan erteleme kararıyla 2017'ye kalan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve diğer sanıklar tarihi davanın son bulması için beraat taleplerini bir kez daha yineleyecek.

BERAAT TALEPLERİ YİNELENECEK

Davanın 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmasındaki beraat taleplerini yineleyecek olan savunma makamı, 15 Temmuz sürecinin ardından FETÖ operasyonları ve emniyet, yargı ve kamudaki tasfiyeler sonrasında tüm görevlilerin ihraç edildiğini ya da tutuklandığını hatırlatarak davanın kapatılmasını istemişti. Aynı talep Pazartesi günkü son duruşmada da yenilenecek.

SAVCILIK MÜTALAASI BEKLENİYOR

Öte yandan, mahkeme heyeti son duruşmada yaptığı açıklamada davayı sonuçlandırmak için yeterli kanıya sahip olduğunu ancak yargıdaki ihraçlar nedeniyle yenilenen savcı ve hakim kadrosunun detaylı inceleme için zamana ihtiyacı olduğunu belirterek nihai sonucu bir başka duruşmaya bırakmıştı. Savunma makamı ile birlikte İzmir kamuoyunun da beklentileri yükselirken, yine son duruşmada Savcılık tarafından beklenen mütalaanın sunulması ve mahkeme heyetinin karara varması bekleniyor.

DAVADA FETÖ ETKİSİ VE HSYK SORUŞTURMASINDA SON DURUM

Dava adım adım sona ilerlerken, çete lideri suçlaması ile yargılanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, suçsuz olmalarına karşın hapis yattıklarını savunan belediye bürokratları ve diğer mağdurların yargıya yaptığı başvurudan ise henüz sonuç çıkmadı. Hatırlanacağı üzere, savunma makamı geçtiğimiz yıl, yargıdaki FETÖ oluşumu ve paralel örgütlenmenin mağduru oldukları ve sahte delillerle yargılandıkları, kumpasla karşı karşıya kaldıkları gibi gerekçelerle HSYK'ya başvuru yaprak görevli yargı personeli hakkında şikayette bulunmuştu. Tarihi dava devam ederken, sürecin başından bu yana görev yapan hakim, savcı ve polislerin büyük bölümü FETÖ soruşturmasından açığa alınarak tutuklanmıştı. HSYK'nın başvuru ile ilgili incelemeleri devam ederken, savunmanın talepleri kabul gördüğü takdirde soruşturma izni verilecek ve bu sefer davayı başlatan adi personel personeli yargılanacak.

CHP'DEN TAM KADRO DESTEK GELECEK

Öte yandan, Pazartesi günkü duruşmada Başkan Aziz Kocaoğlu'na CHP İzmir kadrosunun tam kadro desteğe hazırlandığı öğrenilirken, ilçe belediye başkanları ve belediye meclis üyeleriyle çok sayıda parti yöneticisinin de Adliye'ye çıkartma yapması bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası