Ege Postası
Geri

Tramvay İzmir Fuarı'nda görücüye çıkacak

İzmir'de, Konak ve Karşıyaka hatlarında çalışacak tramvayın ilk seti, tanıtılacağı İzmir Enternasyonel Fuarı alanına özel olarak döşenen rayların üstüne indirildi. Kültürpark’taki “geçici” yerine yerleştirilen vagon, 26 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Fuar ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak. Ve tramvay İzmir'e geldi
Tramvay İzmir Fuarı'nda görücüye çıkacak
Haberler / Yerel Yönetimler
20 Ağustos 2016 Cumartesi 13:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TIR üstünden indirilen setin zarar görmemesi için büyük özen gösterildi. İndirilme anı birçok vatandaş, hatta tren setinin getirildiği Güney Kore'den gelen personel tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Setin indirilişin son metrelerinde ise fokliftten destek alındı. Stantta tramvayın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı elektrikli otobüs ve bisikletler de yeralacak. Ulaşım yatırımları tanıtılacak.

Güney Kore firması Hyundai Eurotem'in Adapazarı'ndaki tesislerinde üretilen tramvay araçları 32 metre uzunluğunda 48 oturarak toplam 285 kapasiteli olacak. Araçların dış ve iç görünümünde İzmir'in deniz kenti olmasından dolayı mavi ve turkuazın tonları kullanıldı. Tramvayın geçerken yavaşça dalgalanacağı bir görüntü oluşturulması hedeflendi. Ayrıca, İzmir Metrosu'nun simgesi kırmızı çizgi de araç üzerinde yeraldı. İç tasarımda ise sahil ve deniz havası verecek unsurlar öne çıktı. 

İzmir’in yeni tramvayında seyahat eden yolcuların güvenli seyahati için tutamaklar kolayca erişilebilecek yerlere yerleştirildi. Tekerlekli sandalye ya da bebek arabası kullanan yurttaşların özel ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla vagonlar içinde özel alanlar ayrıldı. Yapım çalışmaları devam eden tramvaylarda tren kontrol ve izleme ünitesi, yolcu bilgilendirme sistemi, LCD ekranlar, aktif güzergah haritası , kamera, görüntü ve ses kaydedicisi de bulunuyor.

Özenle tamamlanan iç ve dış tasarımında mavi ve turkuaz tonlarıyla deniz kenti vurgusu yapılırken aynı zamanda İzmir’in güneşli havası ile canlı ve neşeli yapısı da öne çıkarıldı.

Modern ve konforlu
İzmir’in tramvay araçları 32 metre uzunluğunda ve 285 yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak. Yapılan fizibilite çalışmalarına göre Konak hattında günlük 95 bin kişi, Karşıyaka hattında ise 87 bin kişi taşınacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin metro sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçireceği 12.8 kilometre uzunluğunda ve 20 duraklı Konak Tramvayı ile 8.8  kilometre uzunluğunda ve 14 duraklı Karşıyaka tramvay hattında toplam 38 araç çalışacak. Proje 390 milyon liraya mal olacak. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası