Ege Postası
Geri

Trump'ı dinleyip içti hayatını kaybetti

ABD Başkanı Trump'ın Chloroquine ilacının corona virüs hastalarını iyileştirme potanseli olduğunu açıklamasının ardından ABD'nin Arizona eyaletinde bir çift akvaryumların temizlenmesinde kullanılan klorokinfosfat içti. Adam hayatını kaybederken, eşi yaşam mücadelesi veriyor.
Trump'ı dinleyip içti hayatını kaybetti
Haberler / Dünya
24 Mart 2020 Salı 16:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump geçen cumartesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Chloroquine ilacının corona virüs hastalarını iyileştirme potansiyeli olduğunu belirtmişti. Trump'ın bu açıklamasının ardından birçok ülke Chloroquine ilacını depolamaya başlamıştı.

Trump'ın bu yöndeki açıklamaları dolaylı da olsa bazılarını olumsuz etkiliyor. ABD'nin Arizona eyaletine bağlı Phoenix kentinde bir çift Chloroquine ham maddesi klorokinfosfat içti.

Corona virüsten (Covid-19) korunmak için akvaryum ve havuz temizliğinde kullanılan klorokinfosfat içen 60 yaşındaki erkek hastaneye kaldırılamadan hayatını kaybetti. Hastaneye kaldırılan kadın ise yaşam mücadelesi veriyor.

Banner Health Hastanesi'ne kaldırılan kadının tedavisi devam ederken, hastaneden, "Chloroquine bir sıtma ilacı, corona virüsü tedavisinde kullanılmamalı" açıklaması yapıldı.

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz cumartesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, hidroksiklorokin ve azitromisin bileşeninden oluşan ilacın büyük bir şans olduğunu belirterek, "Tıp tarihinde çığır açan bir potansiyel taşıyor" demişti.

ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci ise, Başkan Trump'ın bu açıklamasına mesafeli yaklaşmıştı. Fauci söz konusu ilacın güvenli ve etkili olduğunu anlamak için testler yapılması gerektiğini belirtmişti. (NTV)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası