Ege Postası
Geri

Tutuksuz yargılama sonrası Halil Arda'dan flaş açıklamalar: Dimdik ayaktayız

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gelen çağrı üzerine bugün İzmir Adliyesi’ne giderek savcılığa ifade verdi. Savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen Arda, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme çıkışı Gaziemir Belediyesi önüne gelerek açıklama yapan Başkan Arda, kendisine iftira atıldığını belirterek “Biz kendimizi bu yola feda etmişiz. Bu görevi layıkıyla yapmak için belediye çalışanlarımızla birlikte yolumuza devam edeceğiz. Dimdik ayaktayız. Hepinizi çok seviyorum. Bizi cezaevine atarak susturabileceklerini zannediyorlar. Ama yanılıyorlar” dedi.
Tutuksuz yargılama sonrası Halil Arda'dan flaş açıklamalar: Dimdik ayaktayız
Haberler / Güncel
5 Haziran 2020 Cuma 15:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil Arda hakkında geçen hafta, 2016 yılında sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Başlatılan soruşturma kapsamında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Başkan Arda'yı ifade vermeye çağırdı. Avukatıyla birlikte adliyeye giden Arda, savcılığa verdiği ifadenin ardından 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Arda, hakimlik tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DİMDİK AYAKTAYIZ

Mahkeme çıkışı Gaziemir Belediyesi önüne gelerek basın açıklaması yapan Arda’yı belediye çalışanları ve Gaziemirliler alkışlarla karşıladı. Başkan Arda’ya açıklaması sırasında CHP’li meclis üyeleri de destek verdi.

Başkan Arda, kendisine iftira atıldığını belirterek “Biz kendimizi bu yola feda etmişiz. Bu görevi layıkıyla yapmak için belediye çalışanlarımızla birlikte yolumuza devam edeceğiz. Dimdik ayaktayız. Hepinizi çok seviyorum. Bizi cezaevine atarak susturabileceklerini zannediyorlar. Ama yanılıyorlar” dedi.

Gaziemirlilerin destek ve dualarıyla dimdik ayakta olduğunu vurgulayan Arda, “Bundan 1 yıl önce Gaziemirlilerin desteğiyle aday oldum. Rekor oyla seçildim. Seçildiğim gece yaptığım konuşmada şunu söylemiştim, ‘Emanetinizi beynime kazıdım’. 1 yıldır bu emanete sahip çıkmak için canla başla çalışıyoruz. Bunu herkes görüyor. Başkan seçildiğimde ‘3 ay maaş ödeyemez’ diyenler yanıldılar. Belediye çalışanlarının şu anda 1 kuruş alacağı yok. Belediye mallarını korumak için canla başla çalışıyorum. ‘Çivi çakmadı’ diyorlar. 6,5 milyon liraya 19 adet kamyon aldık. Bu çivi değil, mıhtır mıh…” diye konuştu.

Belediyede yapısal değişiklikler yaptıklarını, bunun sonuçlarını uzun vadede alacaklarını belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, şunları söyledi:

“Siyaseten bizi engelleyemeyenlerin iftiralarıyla mücadele ediyoruz. Şikâyet ettiler. İftira attılar. Gittik savcıya da açıkladık, hâkime de açıkladık. Tutuksuz olarak davamız devam edecek. Biz bu yola eşimle birlikte baş koyduk. Kendimizi bu yola feda etmişiz. 95 yaşındaki annem üzüntüyle bekliyor. Onun yanına giderek şimdi ellerinden ve yanaklarından öpeceğim.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası