Ege Postası
Geri

UNESCO misafirleri Selçuk'ta ağırlandı

Almanya'nın Bonn kentinde geçen yıl düzenlenen 39. UNESCO Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesi'ne dört bileşenle dahil olan Selçuk'u ziyaret eden UNESCO Almanya Daimi Temsilcisi Michael Worbs, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı'nın konuğu oldu.
UNESCO misafirleri Selçuk'ta ağırlandı
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Temmuz 2016 Pazartesi 18:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

UNESCO Almanya Daimi Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Michael Worbs, Selçuk'u ziyaret etti. Pamucak Sosyal Tesisleri'nde verilen akşam yemeğinde bir araya gelen Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, UNESCO Almanya Daimi Temsilcisi Dr. Michael Worbs, Efes Arkeoloji Müzesi Müdürü Cengiz Topal ve Selçuk Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ve meslek odası temsilcileri birlik ve dayanışma mesajları verdi. UNESCO'nun 40. yılının kutlandığı bu günlerde UNESCO toplantısının da Türkiye'de yapılmasının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Bakıcı, UNESCO toplantısının Türkiye'de yapılması konusunda karar alan tüm yetkililere teşekkür etti. UNESCO Almanya Daimi Temsilcisi Dr. Michael Worbs'u Selçuk'ta ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Bakıcı, 5 Temmuz 2015'te Efes'in Dünya Kültür Mirası içerine girmesinde sundukları katkılardan dolayı da Worbs'a teşekkür etti. Selçuk ve Efes'in bir açık hava müzesi olduğunu hatırlatan Başkan Bakıcı, "Bize düşen görev; bu coğrafyada, bu topraklarda yaşayan insanlar olarak bulunduğumuz yerdeki ören yerlerinin değerini bilmek, korumak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde iletilmesini sağlamaktır" dedi.


Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi'ni ziyaret eden Worbs, son olarak Başkan Bakıcı'ya makamında yaptığı ziyarette misafirperverlikleri için teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası