Ege Postası
Geri

Ülke şokta... 'Krakatau'nun Çocuğu' uyandı!

Endonezya'da Anak Krakatau (Krakatau'nun Çocuğu) Yanardağı'nda artan volkanik hareketlilik nedeniyle halka bölgeye yaklaşmamaları uyarısı yapıldı.
Ülke şokta... 'Krakatau'nun Çocuğu' uyandı!
Haberler / Dünya
4 Mart 2019 Pazartesi 07:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Volkanoloji ve Jeolojik Afet Azaltma Merkezinden (PVMBG) yapılan  açıklamada, şubat sonundan bu yana Anak Krakatau Yanardağı’ndaki volkanik  hareketlerde artış olduğunun gözlemlendiği belirtildi.

Yanardağdaki volkanik hareketliliğin ani bir patlama riski taşıdığı  bildirilen açıklamada, bölgede faaliyet gösteren balıkçılara ve halka, yanardağ  kraterine 5 kilometreden fazla yaklaşmamaları uyarısında bulunuldu.

Sunda Boğazı'nda 22 Aralık'ta Anak Krakatau Yanardağı'ndaki volkanik  hareketliliğin neden olduğu patlamalar sırasında kopan büyük bir kütle sebebiyle  oluşan, Banten ve Lampung bölgelerinin kıyı şeritlerini etkileyen tsunamide 437  kişi yaşamını yitirmişti.

Yaklaşık 130 aktif yanardağın bulunduğu Endonezya'da, Merapi, Rinjani,  Bromo, Semeru, Anak Karakatu, Agung, Kerinci, Sumbing, Batur, Sibayak ve  Sinabung, volkanik hareketliliğin en aktif olduğu yanardağlar arasında yer  alıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası