Ege Postası
Geri

Umutları dağda ve denizde tükendi

Bu yılın ilk 4,5 ayında, daha iyi bir yaşam ümidiyle ülkelerini terk ederek Türkiye üzerinden Avrupa'ya gitmeye çalışan düzensiz göçmenlerden 34'ü donarak öldü, Yunan adalarına geçmek isteyenlerin de 16'sı denizde boğuldu.
Umutları dağda ve denizde tükendi
Haberler / Güncel
15 Mayıs 2019 Çarşamba 11:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yılbaşından bu yana, daha iyi bir yaşam ümidiyle ülkelerini terk ederek Türkiye üzerinden Avrupa'ya gitmeye çalışan düzensiz göçmenlerden 34'ü donarak öldü, Yunan adalarına geçmek isteyenlerin de 16'sı denizde boğularak hayatını kaybetti.

Her yıl binlerce insan savaş, açlık ve yoksulluk gibi nedenlerle ülkelerini terk edip daha iyi yaşam koşulları için Avrupa'ya gitmeye çalışıyor. 

Kaçak geçiş için yürüyerek Türkiye'ye gelmeye çalışan ya da buradan Yunan adalarına geçmek isteyen göçmenlerin bazıları, "umut yolculuğu"nda yaşamını yitiriyor. Tehlikeli yolculuğa çıkan göçmenlerin bazıları ise güvenlik güçlerince kurtarılıyor. 

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, yılbaşından bu yana 34 göçmen, "umuda yolculuk"ta donarak öldü, 16 göçmen de Yunan adalarına geçmek isterken denizde boğularak yaşamını yitirdi.

Denizde yaşamını yitirenler 

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 15 Ocak'ta botları su alan 46 düzensiz göçmen kurtarıldı, bir çocuğun cesedine ulaşıldı.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 26 Mart'ta yasa dışı yollarla Yunanistan Midilli Adası'na geçmeye çalışan düzensiz göçmenleri taşıyan fiber teknenin batması sonucu 3 kadın ve bir bebek vefat etti.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2 Mayıs'ta düzensiz göçmenleri taşıyan fiber teknenin alabora olması sonucu bir kişi öldü.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında 3 Mayıs'ta düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 10 kişi yaşamını yitirdi.

Donarak hayatlarını kaybettiler

Yine aynı dönemde İran sınırından Van'a gelmeye çalışan düzensiz göçmenlerden 32'si donarak hayatını kaybetti.

Edirne'de de İpsala'ya bağlı Paşaköy'de Meriç Nehri yakınlarında baraka içerisinde ve yazlık sedde kenarında göçmenlere ait donmuş iki erkek cesedi bulundu.

Diğer vefatlar

Bu ölümlerin dışında bazı illerde de düzensiz göçmenlerin yaşamını yitirdiği bazı olaylar kayıtlara geçti. 

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Afrin Çayı yakınlarında göçmen olduğu değerlendirilen 3 kişinin cesedine ulaşıldı. 

Hatay'ın Altınözü ilçesinde Seferli Deresi'ni geçmeye çalıştığı sırada yasa dışı yolla yurda girdiği belirlenen yabancı uyruklu kadın akıntıya kapıldı ve hayatını kaybetti. 

Edirne'de Meriç ilçesine bağlı Yenicegörece köyünde de Ergene Nehri'nde fiziki özellikleri belli olmayan, kemikleri kalmış vaziyette göçmenlere ait olabileceği değerlendirilen ceset bulundu.

Edirne'de 3'ü nehir kenarında olmak üzere 4 kişinin cesedine ulaşıldı.

Edirne'nin Enez ilçesinde 20 Şubat'taki trafik kazasında göçmenleri taşıyan aracın sulama kanalına devrilmesi sonucu bir kişi öldü. (AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası