Ege Postası
Geri

Umutoğulları’ndan Menemen yorumu: CHP Aksoy’u savcıların kucağına itti

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un disipline sevk edilmesi ve ardından yaşanan gelişmeler siyaset gündeminde bomba etkisi yarattı. TV35 Genel Yönetim Kurulu Başkanı ve Gazeteci Mithat Umutoğulları, TV35 Ana Haber’de Başkan Serdar Aksoy’un disipline sevk edilmesi ve ardından yaşanan gelişmeleri yorumladı. Umutoğulları, CHP’nin süreci yanlış yönettiğine vurgu yaparken CHP yönetiminin Başkan Aksoy’u savcıların kucağına attığını söyledi.
Umutoğulları’ndan Menemen yorumu: CHP Aksoy’u savcıların kucağına itti
Haberler / İzmir
21 Kasım 2020 Cumartesi 11:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy 16 Kasım tarihinde CHP Genel Merkezi tarafından kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Başkan Aksoy, disiplin haberinin ardından CHP’den istifa ettiğini duyurmuştu. Dün ise Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve aralarında yardımcılarının da bulunduğu kişilere yönelik bu sabah yürütülen ‘zimmet ve irtikap’ soruşturması kapsamında operasyon yapıldı. Başkan Aksoy da dahil 29 gözaltı kararı verilmişti.

TV35 Genel Yönetim Kurulu Başkanı ve Gazeteci Mithat Umutoğulları, TV35 Ana Haber’de Başkan Serdar Aksoy’un disipline sevk edilmesi ve ardından yaşanan gelişmeleri yorumladı. Umutoğulları, CHP’nin süreci yanlış yönettiğine vurgu yaparken yönetimin Aksoy’u savcıların kucağına attığını söyledi. 

“CHP SÜRECİ BAŞINDAN BERİ YANLIŞ YÖNETTİ”

Olayın iki farklı açısı olduğunu ifade eden Umutoğulları, “Bu olayın bir idari bir de siyasi boyutu var. Biz Seyit Torun’un açıklamasıyla birlikte belediye başkanının disiplin kuruluna sevk edildiğini öğrendik. Bu belki de CHP tarihinde bir ilk. İlk defa bir parti belediye başkanını gerekçe açıklamadan disipline verdi. Tabi sorgulanması gereken nedenlerden biri bu. Daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak gibi nedenlerden 397 yılla yargılanmıştı. Ardından Alaçatı Belediye eski Başkanı Muhittin Dalgıç ‘Fare Kapanı Operasyonu’ ile örgüt kurmak ve ihaleye fesat karıştırmak suçlarından tutuklanmıştı. Biraz daha geriye gidelim. 17-25’te dört bakanın yolsuzluk yaptığı o dönemki FETÖ/PYD örgütüne yakın olan televizyonlar tarafından defalarca kez açıklanmıştı. Ne oldu o bakanlar, o yolsuzluk yapti dediler Tabiki bu bir idari konu ama bu işin siyasi boyutuna bakılması lazım. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘Belediye Başkanı kendini savunmak ve bu iddialara açıklık getirmek yerine, kendini ifade etmek yerine partimizden istifa etmeyi tercih etti. Şu an kendisi CHP üyesi değildir. Partimizle bir bağı yoktur. Hukuki süreç ve yargı süreci ile ilgili açıklama yapmamız doğru olmaz. Bu süreci takip ediyoruz’ demiş. Ortada bir suç varsa Serdar Aksoy bu suçları ne zaman işlemi? 2 gün önce istifa etti Aksoy. 2 gün önce mi işlemiş bu suçları. O zaman CHP’li değil miyd? Yani meseleyi parti ile belediye başkanı ilişkisine koymak yanlış. Öncelikle CHP süreci başından beri yanlış yönetti. CHP bu disiplin süreci ile birlikte kendi belediye başkanını savcıların kuacağına itti” dedi.

“SİYASETTE BAZEN 2x2 + OLMUYOR”

Belki CHP bu disiplin sürecini başlatmamış olsaydı bu operasyon yapılmayacaktı. Biz de çok net bilmiyoruz ama bizlere yansıyanlar bunlar. Bazen siyasi iktidar kendine muhalif olan belediye başkanları ile ilgili zaman zaman bu tip aksiyonlar olabiliyor. Mesele şu: Eğer CHP İzmir İl Başkanı, CHPnin buraya gelen milletvekilleri ve CHP Genel Başkan Yardımcıları bu süreci doğru yönetselerdi bugün bu tabloyla karşı karşıya kalmayacaktık. Keşke CHP Serdar Aksoy’u disipline verdik demek yerine ‘Bizim belediye başkanımızla ilgili elimizde şu şu şu bilgiler var’ diyerek kendileri gidip suç duyurusunda bulunsalardı. Belki o zaman daha etik bir şey olurdu” diye konuştu.

“CHP KENDİNİ SAVCI YERİNE KOYAMAZ”

Yaşanan gelişmelerin kamuoyunda bazı soru işaretlerine sebep olduğunu ifade eden Umutoğulları, “Eğer siz bir belediye başkanınızı sadece belediyecilik icraatleri üzerinden disipline gönderiyorsanız onun suç işlediğini kamuoyuna deklere ediyorsunuz demektir. Bugün bunu yaptıklar. Ben bunu doğru bulmuyorum açıkçası. Siyasette bazen 2x2 4 olmuyor. İşte CHP’nin türkiye’de iktidar olmamasının temel nedenlerinden biri bu. Bir B planı yok. Belediye başkanı suç işlemişse bunun gereği yapılır. Ama bunu yapacak olan CHP değildir. CHP kendini savcının hakimin yerine koyup bir belediye başkanını ‘sen suç’ işledin diyemez. Yarın öbür gün Serdar Aksoy bu suçlardan aklanırsa bunun vebalini kim ödeyece? Dolayısıyla insanları bu kadar kolay bir kenara koymak doğru değil. Serdar Aksoy’u savcılar değil CHP mahkum etmiştir” dedi. 

“FETÖ’DEN YARGILANAN BİR BELEDİYE BAŞKANINA SAHİP ÇIKTIKLARI KADAR SAHİP ÇIKMADILAR”

Aksoy’un disipline sevk edilmesinin arından parti içerisinde güvensizlik başlayabileceğini belirten Umutoğulları şunları söyledi; “Ben CHP’li bir belediye başkanı olsam bunları gördükten sonra kendimi asla güvende hissetmezdim. FETÖ’den yargılanan bir belediye başkanına sahip çıktıkları kadar Menemen Belediye Başkanına sahip çıkmadılar. Operasyonu duyduğumda CHP ve emniyet işbirliği mi yaptı diye düşündüm. Acaba CHP’nin haberi mi vard? Acaba emniyet CHP’ye ‘Sizin belediye başkanınızı alacağız. Bunu partiden atın’ mı ded? Bugün hem CHP yönetimi hem Genel Merkezi hem de İl Başkanı sınıfta kalmıştır.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası