Ege Postası
Geri

Umutoğulları ve Nakçı’dan kongre analizi! Hırs mı kazancak, sakinlik mi'

İzmir’de politikanın nabzının tutulduğu program 8. Gün’de CHP kongreleri konuşuldu. TV35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’nın hazırlayıp sunduğu 8.Gün’ün konuğu gazeteci Adem Nakçı’ydı. İzmir’de siyaset kulisi denilince önde gelen iki isimin kongrelerle ilgili çarpıcı yorumları süreç hakkında ipucu verdi. Umutoğulları ve Nakçı’dan kongre analizi
Umutoğulları ve Nakçı’dan kongre analizi! Hırs mı kazancak, sakinlik mi'
Haberler / Yerel Politika
15 Ekim 2019 Salı 15:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI - CHP Kongreleri öncesi ‘Büyükşehir ekibi’ ya da ‘Soyer ekibi’ olarak adlandırılan Rıfat Nalbantoğlu ve Mustafa Özuslu’nun başını çektiği tarafın Devrim Barış Çelik’i desteklediği belirtilirken, Başkan Soyer’in de kongreleri önemsemiyormuş gibi gözükse de bu taraftan olduğu belirtildi. Diğer tarafında Tuncay Özkan, Abdül Batur, Ali Engin ve pek çok belediye başkanının açık desteğinin mevcut il başkanı Deniz Yücel olduğu vurgulandı. Başkan Soyer cephesinin hırslarının zararını görecekleri belirtilirken, Deniz Yücel’in sakin tavrının bir avantaj olduğu öne sürüldü. İki ismin konuşmalarından Yücel cephesinin ‘olursa olur olmazsa olmaz’ sakinliği ve Soyer cephesinin ise hırsı ve agresifliğinin çarpışmasında kazananın belli olacağı sonucu ortaya çıktı.

‘ÖZKAN GÜÇLÜ ÇIKAMAZSA…’
İki cepheli bir il başkanlığı seçimi olacağını belirten Mithat Umutoğulları “Devrim Barış Çelik’in ortaya çıkması sonrası, Kılıçdaroğlu’nun Ankara’ya gidip gelen partililerden Deniz Yücel ile devam edilmesi yönünde talepleri olduğu duyumlarını alıyoruz. Ne kadar doğrudur bilemem ama Tuncay Özkan İzmir’in patronu olmak istiyor diye söylüyordum. Pek çok büyük ilçede istediği yapıyı kurdu. Tuncay Özkan bu seçimlerden güçlü çıkmazsa MYK’da işi zora girer” dedi.

‘DÜZENİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN İZMİR’E GÖNDERİLDİ’
Tuncay Özkan’ın Kılıçdaroğlu’nun Yücel’in yeniden başkan olması yolunda ona olan telkinleri sonrası Deniz Yücel’in destekçisi olduğu tartışmalarında konuşan Adem Nakçı “Tuncay Özkan statükocu değildir. Ama mevcut düzen iyi gidiyorsa onu bozmak istemez. Tabi bu genel merkezin bakış açısına göre böyle. Buradaki düzeni değiştirmek için İzmir’e gönderildi. Başarılı da oldu. Aziz Kocaoğlu yapısına en çok zarar veren isimdir’ dedi. Umutoğulları ise Özkan’ın başarısında Kocaoğlu’nun siyasi acemiliği yüzünden İzmir’de parladığını savunarak Aziz Kocaoğlu’nun geçtiğimiz il kongresindeki ‘Dışarıdan atanmış bir milletvekiline İzmir’i dizayn ettirmem’ sözlerini hatırlattı. Umutoğulları “Tuncay Özkan’ı İzmir’de marka yapan Kocaoğlu’nun o konuşmasıdır” dedi.

NİLAY KÖKKILIÇ İDDİASI!
Bu iki yapının üçüncü yapının önünü keseceğini belirten Adem Nakçı “Rıfat Nalbantoğlu cephesinin adayı Devrim Barış Çelik gibi gözükse de, koltuk konusunda daha istekli bir isim var. Kendisiyle bol bol röportaj yapanlar da var. Bu isim Nilay Kökkılıç. Ölümüne aday olmak istiyor. Daha önce kadın kolları il başkanlığını istedi, Konak için aday adayı oldu. Pek çok aday adaylığı var. Ama kendisine CHP’li kadınlar çok sıcak bakmıyor. Bu ekibin çatırdayan noktası burası olacaktır’ dedi.

DENİZ YÜCEL’E ÖVGÜ
Programın iki yorumcusu da Deniz Yücel’in AK Parti’nin ‘PKK kınanmadı’ çalışmalarına iyi bir şekildi karşılık verdiğini savunurken Umutoğulları ‘Kendisi aileden siyasetçi. Babasından feyz alıyor mudur diye çok merak ediyorum. Bir toplantı ve bir toplu açıklama yaptırdı AK Parti’nin yaptığı eleştirileri bir anda sona erdirdi” dedi. Nakçı da Yücel’in son zamanlardaki toplantılarında AK Partililer’e yeniden söz hakkı veremeyecek yanıtlar verdiğini vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası