Ege Postası
Geri

Üniversite o isim hakkında soruşturma başlattı!

Dokuz Eylül Üniversitesi koronavirüs salgını nedeniyle açıklamalarda bulunan Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barbaros Çetin hakkında vatandaşları korku ve paniğe sevk etmekten soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Üniversite o isim hakkında soruşturma başlattı!
Haberler / İzmir
30 Mart 2020 Pazartesi 22:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-  Üniversite bünyesinde süreç içinde çeşitli açıklamalarda bulunan bir başka isim Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barbaros Çetin ile ilgili süreç sertleşti. Fen Fakültesi Dekanlığı yaptığı açıklamada Çetin hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İŞTE O AÇIKLAMA

DEÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barbaros Çetin’in bazı basın yayın organlarında yer alan COVİD 19 salgınına ilişkin sağduyudan uzak, vatandaşlarımızı korku ve paniğe sevk edecek talihsiz ifadeleri nedeniyle fakültemiz tarafından açıklama yapma ihtiyacı duyulmuştur.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki; uzmanlık alanı olmayan ve kesin yargılar içeren açıklamalarda bulunmak ya da kamuoyunun zihnini karıştırıcı bilgileri paylaşmak, sorumluluk sahibi bir bilim insanından beklenen davranış değildir. Bu bağlamda Sayın Çetin’in, virüsün milyarlarca kişiyi etkileyerek büyük kayıplara neden olacağını, insanların bağışıklık kazanamayacağına, aşının bulunamayacağına, biyologların ciddiye alınmadığına, bir takım güçlerin bazı şeyleri sakladığına ve dinsel öğretinin çöktüğüne ilişkin akıl almaz sözleri son derece yanlıştır.

Sonuçta gerçek bilim insanı önyargılarla hareket etmemeli, duygusal çıkmazlarını araştırmalarına yansıtmamalı ve insanlığı ilgilendiren konularda da peşinen hüküm kurmamalıdır.

Fakülte yönetimi olarak bizler; kurumsal ilkelerimiz gereği mensuplarımızın mantık sınırları içinde kalan her fikrine saygı duyar; bunları ifade etmelerinden de rahatsızlık duymayız. Ancak adı geçen adı geçen öğretim üyesinin yaptığı açıklamaların vatandaşlarımızın kaygısını körüklemekten başka bir amaca hizmet etmediğine inanmaktayız. Bunun yanı sıra, fakülte mensuplarımızın sansasyonel haberler ile değil; yaptıkları bilimsel araştırma ve öğretim faaliyetlerindeki çalışmalarıyla ön plana çıkması gerektiğini düşünmekteyiz.

Geçmiş dönemlerde de benzer çıkışlar yapan ve bu nedenle kınama cezası alan öğretim üyesi hakkında; sorumsuzca verdiği beyanlar, halkımızı korku ve paniğe sevk edecek çağrışımlarda bulunması sebebiyle yasal süreç başlatacağımızı belirtmek istiyoruz.

Kamuyouna saygıyla duyurulur

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası