Ege Postası
Geri

Urla Enginar Festivali'nde Tugay'dan Kayyum göndermesi: En güzel yanıt 31 Mart'ta verildi

Uluslararası Urla Enginar Festivali, 'Enginar tüm kalbiyle sizi çağırıyor' sloganı ile 10’uncu kez dünyaya kapılarını açtı. Açılış töreninde yaptığı konuşmasında kayyuma tepki gösteren Cemil Tugay, "Urlamızda bir kayyum vardı. İzmir'in işgale karşı direnen ve cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, ona gözü gibi bakan Urlalılar iradelerinin ellerinden alınmasına karşı en güzel yanıtı 31 Mart'ta verdiler" dedi.
Urla Enginar Festivali'nde Tugay'dan Kayyum göndermesi: En güzel yanıt 31 Mart'ta verildi
Haberler / Yerel Politika
3 Mayıs 2024 Cuma 17:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI-  Uluslararası Urla Enginar Festivali, 'Enginar tüm kalbiyle sizi çağırıyor' sloganı ile bugün 10’uncu kez dünyaya kapılarını açtı. 3-4-5 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan festivale 1 milyonun üzerinde ziyaretçinin katılım sağlaması bekleniyor. 

Festivalin açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, CHP önceki dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Urla İlçe Başkanı Pelin Karasakal ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. 

Festival Urlalı üreticilerin traktörlerle oluşturduğu kortejle başladı.Renkli görüntülere sahne olan festivalde enginar dolu araçlar konvoy halinde gösteri yaptı.

Başkan Tugay ve kortejde yürüyenler Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı ve belediye binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Tugay daha sonra üreticilerin stantlarını gezdi ve alışveriş yaptı.

ÇİFTÇİLERİ TEŞVİK EDECEĞİZ 

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, " Enginarın hikayesini bugün yeniden daha güçlü bir şekilde yazmanın, yıllar sonra sakız enginarını taçlandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Enginar Festivali bir Urla hikayesidir. Bu hikayayi çiftçilerimiz, aşçılarımız yazdı. Enginarın kalbine bizim hikayemize hoş geldiniz. Bu festivalde stantları başında 100'den fazla üreticmiz sizleri ağırlayacak. Urlamızda 804 dönüm enginar üretimi mevcut. İlçedeki bu yılki rekolte 1900 ton. Bu festival bizlere atalarımızın mirası, kültürümüzü paylaşacağımız bir festival. Alacağı ve vereceğini denk getirmeye çalışan esafın yüzünü güldürmek için buradayız.

Bu bereketli topraklar çok özel tarım ürünleri armağan ediyor. Bu coğrafya bize cömert davranıyor. Bizim görevimizde arazilerimize sahip çıkmak ve korumaktır. Pazar payımızı büyütmek en büyük hedeflerimizden biri. Enginarı enginar gibi anlatacağımız tarım hikayeleri yazmak. Yanlış tarım politikalarıyla toprağa küsen çiftçilerimize can suyu olmak bizim boynumuzun borcu. Atalarımız göç ettikleri memleketlerinden kendi kültürlerin de beraberinde getirdiler. Bu festival bunun örneğidir. Boşnak mantımız, Urla güvecimiz, keşkeğimiz sizleri bekliyor. Ülke kalınması yerelden başlar diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giderek koopetatifleri desteklemek boynumun borcudur. Ürünlerimizi ithal etmek yerine çiftçilerimizi teşvik etmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi. 

"KAYYUMA GEREKEN CEVAP VERİLDİ" 

En önemli amacın İzmir'i bir demokrasi kenti yapmak olduğunu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Bizler kısa bir süre önce güzel İzmir'e hizmet etmeye talip olduk. En önemli amaçlarımızdan birisi kentimizde bir demokrasi kenti yapmaktı. Binaların depreme dayanıklılığı, sağlamlığı nasıl sağlam zemin üzerine inşa edilmesine bağlıysa bizim de belediyeler olarak alacağımız yol demokrasi zeminine bağlıdır. Geleceğe dair hayallerimizin gerçekleşmesi demokrasiye bağlıdır. Urlamızda bir kayyum vardı. İzmir'in işgale karşı direnen ve cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, ona gözü gibi bakan Urlalılar iradelerinin ellerinden alınmasına karşı en güzel yanıtı 31 Mart'ta verdiler. Rekor oyla başkanlarına seçen Urlalılarla birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Selçuk Başkanımızı da tebrik etmek isterim" dedi. 

ŞAHA KALKMASINDA ÖNCÜ İLÇE URLA 

Tugay açıklamasının devamında, "Bizler İzBB olarak tüm çalışanlarımızla birlikte tüm ilçelerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Güzel İzmir'imize hizmete talip olduğumuzda temel hedeflerimizden biri İzmir'i kalkınmada örnek bir kent yapmaktı. Bu hedefe ancak kültürel sosyal ve ekonomik boyutlarıyla bütün olarak ulaşabiliriz. Urla'ya baktığımızda şunu görüyoruz. Çok uzun yıllardır uygulanan yanlış tercihler sonucu çiftçi artık toprağı ekmiyor. En temel gıda ürünlerimiz bie ithal edilmektir. Hayvancılıkla uğraşmanın maliyeti yüksek. Bu sebeple üretici hayvanları kesime gönderiyor. Bu zor şartlara rağmen Enginar festivali bugün 10 yaşında. Urlalılar da enginarlarıyla üretmeye devam ediyorlar. O ürüner emin ellerde eşsiz lezzetlere dönüyor. Urla restoranları da ödüllere doymuyor. Festival Urla'nın tanınırlığını arttırıyor. Şehir dışından gelen ziyaretçilerle turizm canlanıyor. Üreticilerimizin satış kapasitesi artıyor. Urla hizmet sektörü, turizm ve tarımıyla bir dayanışma içerisinde gelişmeye devam edecek. İzmir'in şaha kalkmasında öncü ilçelerden biri olacak. Sıkıntılarınızı biliyoruz. Ekimizle birlikte İzmir'in parlayan yıldızı Urla için detaylı çalışmalar yapıyoruz. Yarım kalan her işi tamamlamaya kararrlıyız" diye konuştu. 

Festivalin ilk gününün finali İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası’nın konserine ayrıldı.

FESTİVAL 5 MAYIS'A KADAR SÜRECEK

Birbirinden güzel enginar lezzetlerine yöresel yemeklerin eşlik edeceği, atölyeler, söyleşiler, müzik dinletileri ve özel etkinliklerle zenginleşecek festivalin ikinci gününde sevilen grup Yeni Türkü de sahne alacak. Urla’nın kadim mutfak kültürüne hakim kadınların Doğal Sofra Urla Derneği çatısı altında sağlıklı ve doğal yiyeceklerin yanı sıra, festival alanında takıdan giysiye dekoratif ürünlerden hediyelik eşyaya el emeği, göz nuru ürünler de stantlarda ziyaretçilerle buluşacak. Festival İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Urla Ziraat Odası ve Urla Kent Konseyi paydaşlığında düzenleniyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası