Ege Postası
Geri

Urla’da “Genç Cumhuriyetin Kadınları Defilesi” büyük ilgi gördü

Cumhuriyet ve Atatürk Günleri kapsamında Urla Belediyesi, Türk Kızılayı Urla Şubesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu ve Ege Üniversitesi Devlet Türk Musiki Konservatuarı’nın işbirliğiyle “Genç Cumhuriyetin Kadınları” adıyla Urla Hakan Çeken Kültür Merkezi’nde defile düzenlendi.
Urla’da “Genç Cumhuriyetin Kadınları Defilesi” büyük ilgi gördü
Haberler / İzmir
18 Kasım 2014 Salı 11:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Defileye Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Arzu Marmaralı, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Öcal Özbilgin, Türk Kızılay’ı Urla Şube Başkanı Nurgül Saltık  katıldı.

 Konseptte “Değişen Türk Kadını”, “Renklenen Hayatlar”, “Türk Kadınının Cumhuriyet ile Kazanımları”, “Kordonboyu Çay Keyfi”, “Sosyal Hayatta Türk Kadını”, “Modern Türk Kadını Balo ve Davetlerde Yerini Alıyor”, “Cumhuriyet’in Güzelleri”  olmak üzere 8 bölümden oluşan defilede 24 kız öğrenci tarafından 70 kıyafet sergilendi.

SARI ZEYBEK BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Defileye Urla halkı büyük ilgi gösterdi. Duyguyla izlenen defile valslar ve çeşitli danslar eşliğinde dahada zenginleştirilerek izleyenlerden tam not aldı. Aynı zamanda son bölümde Atatürk’ün zeybek oynaması Urla halkı tarafından bir süre ayakta alkışlandı.

UYAR, “ EGELİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Defileyi büyük bir heyecanla izleyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Bu gece burada olmaktan çok gururlu ve duyguluyum, Cumhuriyet’in kazanımları sonucunda buradayım. Teşekkürler Atam. Her zaman söylüyorum iyiki Ege Üniversiteliyim” dedi. Aynı zamanda bu tarz etkinliklerin daha fazla olacağını belirtti.

Defileye ev sahipliğinde bulunan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek Türk Kızılayı Urla Şubesi Müdürü Nurgül Saltık,  bu defilenin hazırlanmasında işbirliği yapan Emel Akın Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Arzu Marmaralı ve Türk Devlet Musikisi Konservatuarı  Müdürü Prof. Dr. Öcal Özbilgin’e  şiltleri dağıtıldı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar emeği geçen herkese teşekkür belgesi dağıtarak Urla’nın sembolü olan natural sızma zeytinyağını hediye etti. Defile EÜ 60. Yıl Marşı ile sona erdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası