Ege Postası
Geri

Valilik Duyurdu: O kişiler kısıtlamalardan muaf olacak

İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, her gün saat 21.00’den sonra ve hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin yeni bir düzenleme yapıldığını duyurdu. Bu kapsamda, bazı meslek gruplarında çalışan vatandaşlar ve kursiyerler kısıtlamalardan muaf olacak.
Valilik Duyurdu: O kişiler kısıtlamalardan muaf olacak
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Ocak 2021 Salı 16:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Yaklaşık 1 yıldır koronavirüsle mücadele eden Türkiye’de 1 Haziran kontrollü sosyal hayat ile birlikte koronavirüs vakaları artmaya başlamış ve kasım ayında kritik seviyelere ulaşmıştı.

Artan koronavirüs vakaları nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin gerçekleştirdiği toplantının ardından  ikinci karantina dönemi için düğmeye basılmıştı.

Alınan yeni önlemler kapsamında hafta içi saat 21.00’dan sonra ve hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya başlanmıştı. 
Ancak zaruri ve acil hizmetlerde çalışan vatandaşlar, kısıtlamalardan muaf tutulmuşlardı.

İL HIFZISSIHHA KURULU’NDAN YENİ KARARLAR

İzmir Valiliği, bugün yayımladığı yazılı açıklamayla kısıtlamalardan muaf tutulacak kişilerde düzenleme yapıldığını duyurdu. 

İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı yeni kararlara göre; araç muayene istasyonları ve buralarda çalışan personel ile araç muayene randevusu bulunan taşıt sahipleri, kursiyerler ve bazı kurum çalışanları kısıtlamalardan muaf tutuldu.

Açıklamada şu ifadelere  yer verildi;

“Araç muayene istasyonları ve buralarda çalışan personel ile araç muayene randevusu bulunan taşıt sahipleri,

Motorlu taşıt sürücü kursları, havacılık ve denizcilik kursları, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları ve iş makineleri sürücü eğitim kurslarına devam eden kursiyerlere yönelik hafta sonları düzenlenmesi zorunlu olan direksiyon eğitim sınavları ile diğer teorik ve uygulama sınavlarında görev alan komisyon görevlileri, usta öğreticiler ve bu sınavlara girecek kursiyerler,

Milli Eğitim Bakanlığı EBA LİSE TV MTAL ve EBA platformunda yayınlanmak üzere Bakanlığa bağlı mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlarında çalışmaları devam eden uzaktan eğitim video çekimi, kurgu ve montaj faaliyetlerini yürütmekte olan ya da söz konusu çalışmaların koordinasyonunu sağlayan personel, hususlarının ilave edilmesine,

Yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca Kaymakamlıklarca İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınmasına, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,

Oy birliğiyle karar verilmiştir. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası