Ege Postası
Geri

‘Vicdanın bunu kaldırıyorsa oyunu Binali Bey’e ver’

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Saadet Partisi'nin İstanbul adayının iki oğlunun da işine son verdiler. Siyaset yapma hakkı elinden alınmak isteniyor. AKP'ye oy veren vatandaşlarımın vicdanına sesleniyorum; hangi vicdan bunu kaldırı? Senin vicdanın bunu kaldırıyorsa hiç itirazım yok oyunu Binali Bey'e ver." dedi.
‘Vicdanın bunu kaldırıyorsa oyunu Binali Bey’e ver’
Haberler / Politika
11 Haziran 2019 Salı 14:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Türk-İş işçi sendikaların içinde en çok üyeye sahip konfederasyondur. Şubat ayında yeni sözleşmelerin yapılması gerekiyordu. Haziran ayındayız, hükümet bir türlü randevu vermiyor. 4 aydır bakanlıktan randevu talep edilmesine rağmen randevu vermiyorlar. Çünkü seçimler var… Seçimden sonra çok düşük rakam verecekler.

Yaşanan enflasyonun faturasını işçilere çıkartacaklar. Bütün işçi kardeşlerimin oturup düşünmesi lazım, 4 aydır randevu verilmiyorsa o sendikanın yerinde durmaması lazım. 200 bin işçinin hakkından bahsediyorum.

Bu bayramda bir şey daha yaptık. Milletvekili arkadaşlarımız görevlendirdik. Onlara ‘cezaevlerini ziyaret edin, tutuklularla, hükümlülerle görüşün’ dedik.  Siyasi tutuklularla, kader mahkumları ile görüştüler. Hemen hemen toplumun her kesimini temsil eden insanlarla görüştüler. Tabi Eren Erdem’le de görüştüler.  Tam 11 aydır Eren Erdem hapiste. 11 aydır tutuklu.

Bir haksızlıkla karşı karşıya. Diyorlar ki ‘adalet reformu yapacağız’, diyorlar ki ‘gerçek anlamda adaleti getireceğiz.’ Bu şu anlama da geliyor: ‘Bu ülkede adalet yok adaleti getirmeye çalışıyoruz.’ Şu soruyu sormadan edemiyorum; 17 senedir bu ülkeyi kim yönetiyord? 17 senedir bu ülkenin dokularına adaletsizliği kim yerleştird? 17 yıldır anneler ağlıyor. 17 yıldır babalar ağlıyor. 17 yıldır çocuklar ağlıyor. 17 yıldır insanalar adalet beklentisi içerisinde. Yeni mi aklınıza geldi. ‘Adaleti getireceğiz’ diyorlar buyursunlar getirsinler. Biz zaten bunun mücadelesini veriyoruz.

Anayasaya göre çalışmak herkesin hakkıdır. Herkes çocuğuna bayramda harçlık vermek ister. İşsizlik insanları intihara sürüklüyor. İşsizlik umutsuzluktur. 8 buçuk milyon insan işsiz Türkiye’de. Bunun 1 milyonu üniversite mezunu.

Bütün işsiz vatandaşlarıma sesleniyorum; Eğer bir hesap sorucaksan önünde 23 Haziran var. Hiçbir endişeye kapılmadan oyunu Ekrem İmamoğlu’na ver.

17 yıl ülkeyi tek başınıza yöneteceksiniz… 17 yılın sonunda nasıl olur da 8 buçuk milyon insan işsiz kalı? Bunu benim değil çocuğu işsiz olanların sorması lazım.

İşsizliğin ne demek olduğunu biliyorlar m? Atanamayan öğretmenler, işsiz vatandaşlar intihar ediyor. Bu tablo Türkiye’nin uzun süre kaldırabileceği bir tablo değildir. İktidar da olanlar bunun farkında m? Hayır, onlar saltanatı yaşıyorlar.

Saadet Partisi’nin İstanbul adayının iki oğlunun da işine son verdiler. Siyaset yapma hakkı elinden alınmak isteniyor. AKP’ye oy veren vatandaşlarımın vicdanına sesleniyorum; hangi vicdan bunu kaldırı? Senin vicdanın bunu kaldırıyorsa hiç itirazım yok oyunu Binali Bey’e ver.

RESMİ RAKAMI AÇIKLADI

1000 TL’nin altında aylık alanların sayısı 1 milyon 121 bin 877 kişi. AKP’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum; bu insanlar nasıl geçinece? 17 yıl bütün yandaşlar köşeyi döndü, 1 milyon 121 bin 877 kişiye siz nasıl 1000 TL’nin altında aylık verirsini? Hangi ahlak, hangi vicdan bunu kaldırır'

Hani yoksulluğu bitireceklerd? Yoksul sayısını arttırdılar. Bu rakamlar 21. yüzyılın Türkiye’sinin rakamlarıdır. Sıradan rakamlar değildir. Ekonomiyi bu hale dış güçler mi getird? Türkiye’yi dış güçler mi yönetiyor'

Vatandaşın bankalara ödediği faiz 471 milyar 676 milyon lira. Bütün Türkiye bankalara çalışıyor. Kim üretece? Vatandaş bu faizi nasıl ödüyor'

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası