Ege Postası
Geri

Yeni corona tedbirleri uygulanmaya başlandı

Corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında alınan yeni tedbirlerin bir bölümü uygulanmaya başlandı. Buna göre saat 20.00'de kısıtlamaya dahil olan iş yerleri kapatıldı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya yerlerinin paket servis ve gel al şeklindeki hizmetleri ile diğer hususlar bu akşam 20.00'de yürürlüğe girmiştir" denildi.
Yeni corona tedbirleri uygulanmaya başlandı
Haberler / Güncel
20 Kasım 2020 Cuma 21:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İçişleri Bakanlığı, bugün saat 20:00’den itibaren geçerli olacak şekilde corona virüsüne karşı alınan yeni tedbirlerle ilgili genelge yayımlamıştı.

Genelgeye göre alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri sadece saat 10.00 ila 20.00 arasında hizmet sunabilecek. Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri 10.00 ile 20.00 saatleri arasında sadece paket servis veya gel-al hizmeti verecek şekilde açık olabilecek.

Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20.00’den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecek.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Hafta sonları 10.00 ile 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ise 10.00 ila 13.00 saatleri, 20 yaş altı vatandaşlar da 13.00 ile 16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı tarafından hafta sonları uygulanacak sokağa çıkma yasağıyla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

* Bazı basın yayın kuruluşlarımızda sokağa çıkma kısıtlamasının bu akşam saat 20.00’de başladığı yönünde haberler mevcuttur.

* Sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili ilk uygulama genelgede de belirtildiği gibi 21 Kasım Cumartesi günü saat 20:00’den 22 Kasım Pazar günü saat 10:00'a kadar, 22 Kasım Pazar günü saat 20:00’den 23 Kasım Pazartesi 05:00 saatine kadar olacaktır.

* Genelgemizde diğer belirtilen tedbirler ise restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya yerlerinin paket servis ve gel al şeklindeki hizmetleri ile diğer hususlar bu akşam 20.00’de yürürlüğe girmiştir.

BAKAN KOCA’DAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYARISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından sokağa çıkma sınırlamasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Bakan Koca, “Hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması yarın başlıyor. Cumartesi saat 20.00’den Pazar sabah 10.00’a kadar. Pazar günü ise akşam 20.00’den Pazartesi sabah 05.00'e kadar. Zorunlu tedbirlere gönüllü tedbirlerle destek olmanızı bekliyoruz. Kendinize ek kısıtlar koyarsanız, seviniriz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası