Ege Postası
Geri

Yöndem: İş kadınlarının temsili yetersiz

İzmir İş Kadınları Derneği'ni (İZİKAD) ziyaret eden Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ticaret Odası (İTO) başkan adayı Zeki Yöndem, İTO'da iş kadınlarının temsilinin yetersiz olduğunu söyledi.
Yöndem: İş kadınlarının temsili yetersiz
Haberler / Ekonomi
17 Ocak 2018 Çarşamba 11:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı, İTO başkan adayı Zeki Yöndem, İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayla Alkan ile görüşerek, iş kadınlarına gerek iş hayatında, gerekse odalarda ve diğer kurumlarda daha fazla temsil imkanı ve pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini dile getirdi. Yöndem, kadınların toplumsal yaşama eşit bireyler olarak katılımının çok önemli olduğunu belirterek, "Şüphesiz ki, kadınların sosyal hayata katılabilecekleri en önemli alanlardan biri de iş yaşamı. Bu çerçevede kadınların iş yaşamına katılımı amacıyla ülkemiz iş yaşamında önemli pozitif ayrımcılık niteliğinde haklar getirilmiş bulunuyor. Ama önemli eksikler de var. Bu konularda daha fazla çalışmamız gerekiyor" dedi.

Çalışma yaşamı, bir yandan kadının üretkenliğini, toplumsal saygınlığını özgüvenini artırırken; daha da önemlisi, ekonomik özgürlüğünü sağladığını vurgulayan Yöndem, "Diğer taraftan kurumlarımızda da kadınlarımızın temsil oranlarını artırmalıyız. Biz seçildiğimiz takdirde İzmir Ticaret Odası'nda iş kadınlarının daha fazla temsil edilmesi için çalışacağız" diye konuştu.

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter de ziyaretten mutluluk duyduklarını dile getirdi. Zeki Yöndem'in, iş hayatında ve odalarda kadınların temsilinin artırılması konusundaki görüşlerinden memnuniyet verici olduğunu söyledi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası