Ege Postası
Geri

Yücel’den gündem değerlendirmesi

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Başkan Yücel, kongrelerin İstanbul seçiminin ardından belli olacağını belirtirken, adaylık kararıyla ilgili konuştu. Son günlerde kamuoyunda işçi çıkarmalarla ilgili değerlendirmede bulunan Yücel, CHP’nin yeni bir il binasına taşınacağını da duyurdu. Yücel, ‘Şato’ tartışmaları için gereksiz yorumunda bulunurken, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’yi İstanbul seçiminden sonra ziyaret edeceğini belirtti. Şato, AK Parti, kongre, adaylık ve işçi çıkarma açıklamaları
Yücel’den gündem değerlendirmesi
Haberler / Yerel Politika
28 Mayıs 2019 Salı 11:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Yücel, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Yücel,  İstanbul seçimi için hazırlıklarını aktarırken, “Ekrem İmamoğlu’un lansmanından sonra il başkanlığı toplantımızı yaptık. İstanbul’da ne yapacağımızla ilgili İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu bizimle planları paylaştı. Bayramdan sonra İstanbul çalışmalarımızı arttıracağız. Çok sayıda gönüllü var biz bu arkadaşların bilgilerini alıyoruz. Bayramdan sonra planlarımız hazır olacak. 23 Haziran’da İzmir’e gelmiş olan İstanbul seçmenini, seçim günü İstanbul’da olması oy kullanması için ulaşım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı şekilde tatil beldelerinde olan vatandaşların başvuruları var başvurusu bulunmayanların da İstanbul’a gitmesi için çalışmalar sürdürüyoruz” dedi. 

“İSTANBUL SEÇİMİ TÜRKİYE’NİN MESELESİDİR”

Başkan Yücel, İstanbul seçiminin Türkiye’nin meselesi olduğunu vurgularken, “Ekrem İmamoğlu’na bir bağış kampanyası var bizde İzmir il örgütü ile bağışımızı yapacağız. İstanbul’da faaliyet gösteren dernekler, STK’lar ile iletişim halindeyiz. Bu seçimin artık CHP’nin meselesi olmaktan çıktığı Türkiye’yi ilgilendiren hukuk ve demokrasi meselesi olduğunu anlatıyoruz. Birlikte bir takım program ve çalışamlar yapacağız” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE FARKLI BİR DİL İLE SİYASET MÜMKÜN”

Başkan Yücel, 31 Mart yerel seçimlerinin adaletsiz koşullarda gerçekleştiğini savunurken, “31 Mart yerel seçimleri çok adaletsiz bir koşulda gerçekleşti. Her yerde beka söylemi vardı. Muhalefet olan herkes vatan hainliği ile suçlandı. Terör örgütleriyle bir tutuldu. Ancak Türkiye’de CHP’nin izlediği strateji, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kullandığı dil, yine İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun herkesi kucaklayan tavrı, kente katkı koymak, siyasi parti üstü bir dil kullanılması Türkiye’de farklı bir dil ile siyaset yapabileceğinin somut bir örneği oldu” açıklamasında bulundu. 

“İMAMOĞLU DAHA YÜKSEK FARKLA KAZANCAK”

23 Haziran’da Ekrem İmamoğlu’nun seçimi daha yüksek farkla kazancağını belirten Başkan Yücel,“Ekrem İmamoğlu seçimi daha yüksek bir farkla kazanacak. İstanbul seçiminin Türkiye siyasetinde yeni bir yol yeni bir pencere açacağını görüyoruz. Daha barışıl, daha çok hizmet odaklı bir siyasete yol açacak” dedi. 

“KAYBETTİĞİMİZ İLÇELERE CHP BAYRAĞINI DİKECEĞİZ”

Yerel seçimden kaybedilen ilçelere hassasiyet göstereceklerini ifade eden Başkan Yücel, “23 Haziran seçimlerinde sonra İzmir İl Başkanlığı olarak çalışmalarımızı hızlandıracağız. Seçimden sonra 30 ilçe örgütümüzü ziyaret ettik. Özellikle kaybedilen iliçelerde örgütümüzü canlandırmak adına ziyaretler yaptık. Kazanamadığımız ilçelerde yeteri kadar kendimizi anlatamadık. Ara vermeden önümüzdeki dönemde CHP’nin bayrağını o ilçelere dikmek adına daha sık çalışmalar yapacağız” dedi. 

“YENİ İL BİNASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ” 

Başkan Yücel, CHP İzmir İl Örgütü’nün yeni bir il binasına taşınacağını duyururken, “Partimize yeni bir il binası kazandırmayı düşünüyoruz. İstanbul seçimleri dolayısıyla biraz aksadı ancak 23 Haziran’dan sonra İzmir İl Örgütü’ne, Kadın Kolları ve Gençlik Kollarına, parti okulumuzun çalışmalarına uygun daha aktif çalışabileceği, belediye meclis üyelerimizin iç içe olacağı fiziki koşulları daha iyi olan bir il binası kazandırma amacımız var. 23 Haziran’dan sonra bu konunun üzerine gideceğiz. Yer belli değil, ancak bir komisyon kurarak, daha sonra bütçe oluşturacağız. Genel Başkanımızla görüştüm bu kararımızı destekliyor. Yine aynı şekilde ilçe binası olmayan yerler için çalışacağız” dedi. 

ADAY OLACAK MI' 

Başkan Yücel, kongrelerin İstanbul seçiminin ardından belli olacağını ifade ederken aday olup olmayacağını da açıkladı. Başkan Yücel, “Kongreleri ertelemeye yönelik bir adım atılmadı ancak İstanbul seçimi bu konuda süreci biraz daha geciktirdi. İstanbul seçimleri iptal edilmeseydi kongre takvimi başlayacaktı. İstanbul seçiminin ardından belli olur. İlçe kongreleri yapıldıktan sonra aday olup olmayacağıma karar vereceğim” dedi. 

AK PARTİ ZİYARETİ SEÇİMDEN SONRA 

Daha önce planlanan AK Parti İzmirİl Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye hayırlı olsun ziyaretini erteleyen Başkan Yücel, İstanbul seçiminin ardından ziyareti yapacağını belirtti. Başkan Yücel, “AKP’ye ziyareti İstanbul seçimiden sonra yapacağız. Her iki partinin konsantre olduğu yer İstanbul. Göreve geldikten sonra kendisini aradık. İzmir’in Ankara’da bekleyen projeleri var bu konuda da Kerem Ali Bey'in ve AKP’nin desteğini almak için gidecektik. Bu ziyaret 23 Haziran’dan sonra gerçekleşecek” dedi. 

‘ŞATO’ TARTIŞMALARI 

Başkan Yceül, kamuoyunda tartışmalara sebep olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘Şato’ olarak bilinen başkanlık konutu tartışmalarınada değindi. Başkan Yücel, CHP İzmir İl eski Başkanı Kemal Karataş’a da sert sözlerle yüklendi. “Sayın Tunç Soyer’in 'Şato' adı verilen başkanlık konutuna yerleşme niyeti  bence çok makul, insani bir durum. Her gün Seferihisar’a gidip gelerek vakit kaybı yaşanmaması daha iyi. Şato diye tabir edilen mülk başkanlık konutu olarak tahsis edilmiş zaten. Geçmişte İl Başkanlığı yapmış birisinin bu durumu çok ağır hakaretler, hedef gösteren bir dil ve üslup ile gündeme getirerek, eleştirmesi kabul edilemez, Kemal Karataş’ın kişiliğine ve geçmişine bu açıklamaları yakıştıramadım. Neptün Soyer’in bu konuyla ilgili yaptığı açıklamaya da yine aynı şekilde hedef gösteren, hakaret edercesine açıklamalar yaptığını üzülerek okudum ve izledim. Neptün Soyer gerek eğitimi, gerek duruşuyla ve hayatın her alanında aktif olmasıyla tam anlamıyla bir Cumhuriyet kadını. Tunç Soyer’e ne kadar destek olduğunu gördük. Aktif olarak seçim çalışmalarına katıldı dedi. 

“DİSİPLİN KANAATİ OLUŞURSA SEVK EDİLİR”

Başkan Yücel, Karataş’ın disipline sevk edilme durumunu değerlendirirken,  “Disiplin meselesine gelince CHP üyesi olan herkes CHP’nin tüzüğüyle ve disiplin kurallarıyla bağlıdır kimsenin bu konuda muafiyeti yoktur. Kemal Karataş  hakkında herhangi bir disipline yönelik müracaat yapılmadı. Ancak İl Başkanlığı’nın bu konuda disiplin soruşturma açma yetkisi vardır. Gündeme geldiği takdirde yönetimde görüşülür ve disiplin işlemi gerektiği kanaati oluşursa disiplin süreci başlatılır” diye konuştu. 

“İŞÇİ ÇIKARMALAR KAMUOYUNDA YANLIŞ ANLAŞILIYOR“

Son günlerde kamuoyunda tartışmalara sebep olan CHP’li belediyelerdeki işçi çıkarmalarla ilgili konuşan Başkan Yücel, “Başkanlarımızla sürekli görüşüyoruz. Açıkcası bizim belediye başkanlarımıza yazı gönderip bilgi isteme sebebimiz, bizimle istişarede bulunmalarını istedik. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun defalarca söylediği, ‘CHP’li belediyelerde kimse işten çıkarılmayacak, kimsenin ekmeğiyle oynanmayacak’ sözleri var. Ancak kimse işten çıkarılmayacak derken bunu dar anlamda anlamamak lazım. Yasal olarak yükümlülüklerini yerine getirmeyen varsa elbette işten çıkartılır. Bizim gönderdiğimiz yazıda bizimle istişare edilmesini istedik. İşçi çıkartılınca kamuoyunda yanlış anlaşılmalar oluyor. Bu sebeplerin kamuoyuna doğru bir şekilde aktarılması gerekir. Maksadımız bir hatanın önüne geçilmesini sağlamak” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası