Ege Postası
Geri

Zeybekci'den Kocaoğlu'na yanıt: Benim boyumun ölçüsü belli!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, "Türkiye’nin güneşini İzmir’de batırmak isteyenlere inat, 1 Nisan’da o güneş İzmir’den doğacak" dedi. Öte yandan kendisinin su faturalarını gündeme getirdiğinde Aziz Kocaoğlu’nun “İzmir çukuru çok kişinin boyunun ölçüsünü aldı” dediğini söyleyen Zeybekci, “Ben sana başka bir şey diyorum, su faturası diyorum Aziz bey. Benim boyumun ölçüsü de belli, 31’inde göreceğiz bunu” yanıtını verdi. Zeybekci'den Kocaoğlu'na yanıt:
Zeybekci'den Kocaoğlu'na yanıt: Benim boyumun ölçüsü belli!
Haberler / Yerel Politika
22 Mart 2019 Cuma 11:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Zeybekci, Foça’da, Gıda Çarşısı’nda, Kemalpaşa’da esnafı gezdi, Geri Dönüşümcüler Sitesi’ni ve İzmir Şehirler Arası Otobüs Terminali İşletmesi’ni (İZOTAŞ) ziyaret etti, Karadenizli İşadamları Derneği’nin düzenlediği geceye katıldı. Zeybekci’ye ziyaretleri sırasında Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu, Bornova Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk eşlik etti.

Zeybekci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı Karadenizli İşadamları Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, İzmir’in bugünkü durumuna ilişkin bir resim ortaya koyduğunu belirterek 20 yıllık ihmal edilmişliğin net şekilde ortaya çıktığını söyledi. Muasır medeniyetler yarışından kopan İzmir’e, kaybettiği zamanı 5 yılda kazandıracaklarını, sorunları çözeceklerini dile getiren Zeybekci, şunları söyledi:

“Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır denir. Size sormak istiyorum, 30 dönüm tarla vasfındaki normal araziyi sordum, 3 milyon civarı eder diyorlar. Kıyıya yüzme mesafesindeki 30 dönümlük ada 1.3 milyon liraya satılır m? Bünyesinde koyu, 125 dönüm arazisi olan 160 odalı tatil köyü, 12 milyona satılır m? İlçe belediye başkanı 180 gün yurt dışında olur m? Sadece adadan gelen para gezdiği ülkelerin bilet parasını karşılar. Aziz beye sorun, ‘buna İzmir belediyesi teslim edilmez’ dedi. Parti meclisine şimdiki adayın ismi geldiğinde Ankara’ya koşarak gitti, ‘yapmayın ben varım’ dedi. ‘Neden böyle dedin’ diye sorun, mutlaka bildiği şeyler vardır.”

Seçim çalışmalarına başladığı günden bugüne 800 kilometrenin üzerinde bir mesafeyi yürüdüklerini aktaran Zeybekci, “Sırf birilerinin İzmir’le ilgili niyeti bozuk diye kat ettik bu yolları. Türkiye’nin güneşini İzmir’de batırmak isteyenlere inat, 1 Nisan’da o güneş İzmir’den doğacak. Cumhur İttifakı’nın adayları ve meclis üyeleri listesi ne kadar şeffaf. Şu anki aday, CHP’nin değil Kılıçdaroğlu’nun ve dağın adayı. Bunu terör örgütünün güdümünde olan HDP açıkça söylüyor, ‘bizim adayımız’ diyor. Çıkıp net olarak vatandaşın huzuruna açıklasın; meclis üyelerinde şu kadar kişiye yer verdik, şu kadar kadro sözü verdik diye açıkça söylesinler” diye konuştu.

BENİM BOYUMUN ÖLÇÜSÜ BELLİ

Nihat Zeybekci, İzmir’in dünyanın en pahalı suyunu kullandığına dikkati çekti. Türkiye’nin hiçbir yerinde su faturalarına yüklü ek bedeller konularak, vatandaştan tükettiği suyun 4-5 kat fazla para alınmadığını vurgulayan Zeybekci, “İzmir Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanıyor. Bir de bunun üzerine eklemeler yapılınca dünyanın en pahalı suyu haline geliyor. Dünyanın en pahalı şehri Tokyo’da insanlar ton başına 14.9 lira su faturası öderken, İzmirli ton başına yaklaşık 50 lira ödüyor. Bu bir soygundur, bu bir zulümdür” dedi.

“İlk meclis toplantımızda 0-20 ton arası su tüketim bedelinde yüzde 50 indirim yapacağız” diyen Zeybekci, “Ayrıca katı atık, atık su gibi faturaya eklenen bedelleri kaldırarak bu zulme de son vereceğiz. Katı atık toplama bedeli alıyorsun çöpleri doğaya atıyorsun. Atıksu bedeli alıyorsun kanalizasyonu körfeze boşaltıyorsun. Bu ilkellikler ortadan kaldırılacak” diye konuştu.

Kendisinin su faturalarını gündeme getirdiğinde Aziz Kocaoğlu’nun “İzmir çukuru çok kişinin boyunun ölçüsünü aldı” dediğini söyleyen Zeybekci, “Ben sana başka bir şey diyorum, su faturası diyorum Aziz bey. Benim boyumun ölçüsü de belli, 31’inde göreceğiz bunu” yanıtını verdi.

VATANDAŞIN DESTEĞİ ZEYBEKCİ’YE

Kemalpaşa’da Zeybekci’nin yanına gelen bir genç, Cumhurbaşkanı’nı televizyonda dinlediğini, beka meselesine yönelik sözlerini önce çok önemsemediğini belirterek “Sevkiyat şoförlüğü yapıyorum. CHP-HDP’lilerin iş birliğinden rahatsızım. Geçenlerde bir ilçede terör örgütü taraftarlarıyla karşılaştım, bu gördüklerim sonrası Cumhurbaşanımızın neyi anlatmak istediğini daha iyi anladım” diye konuştu. Zeybekci de gencin elini sıkarak “oylarımız ülkemize, İzmir’e” karşılığını verdi.

Kemalpaşa, Eski ve Yeni Foça, Gıda Çarşısı’nda dolaşan Zeybekci, hizmet alamamaktan yakınan ve sorunlarını aktaran vatandaşlara “İzmir’i siz kurtaracaksınız, biz hizmet edeceğiz” yanıtını verdi.

31 MART’TA DERİN DALGA GELİYOR

Hurdacılar-Geri Dönüşümcüler Sitesi’nde esnafla bir araya gelen Zeybekci, büyüklerinden bir buğday tanesinin dahi israf edilmeyeceğini öğrenerek büyüdüklerini belirtti. İzmir’in dünyanın en güzel şehirlerinden olduğunu ihmal edilmiş olsa da altının üzerini toz kapladığında değerini kaybetmediğini söyleyen Zeybekci, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın ardından İzmir’de gerçekleştirdiği ilk iktisat kongresinde, asıl bağımsızlığın iktisadi alandaki bağımsızlık olduğunu söyledi. İzmir’in kaybettiği zamanı 5 yılda kazandıracağız. Ceketimi assam, seçilir dönemleri geçti. 31 Mart’ta İzmirliler derin dalgayla geliyor” diye konuştu.

TAKSİCİ ESNAFINA SÖZ VERDİ

İZOTAŞ’ı ziyaret eden Zeybekci, işletici firma yetkilileriyle bir araya geldi. Yazıhaneleri dolaşarak hayırlı iş dileklerinde bulunan Zeybekci, daha sonra otogardaki taksici esnafıyla sohbet etti. Taksi, minibüs ve servis araçlarına kamera zorunluğu getirilmesiyle ilgili görüşlerini aktaran taksiciler, Ulaştırma Bakanlığı’nın yönetmeliğine ek olarak İzmir UKOME’nin ek sistemleri de zorunlu hale getirerek maliyeti 6-10 bin lira arasına çıkardığını belirterek yardım istedi. Sorunları dinleyen Zeybekci, UKOME kararının düzeltilebileceğini belirterek, 1 Nisan’dan sonra bu konuyla ilgileneceğini belirtti.

Taksici esnafı da bu sorunlarıyla dertlenen bir belediye başkanı istediklerini kaydederek Zeybekci’ye yaklaşımlarından ötürü teşekkür ettiler, seçimlerdeki desteklerini açık olarak belirttiler. Zeybekci daha sonra Bayraklı’daki AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, AK Parti milletvekilleri Hamza Dağ, Ceyda Bölünmez Çankırı, Yaşar Kırkpınar, Jülide İskenderoğlu, AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan, AK Parti ve MHP İlçe Başkanları katıldı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası