Ege Postası
Geri

Ziraat Bankası öğrenci kredisi

Öğrencilere yönelik pek çok hizmeti bulunan Ziraat Bankası aynı zamanda öğrencilere kredi kullandırılması konusunda da oldukça esnek davranmaktadır.
Ziraat Bankası öğrenci kredisi
Haberler / Ekonomi
7 Aralık 2016 Çarşamba 11:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Özellikle de öğrencilerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik olarak sunulan Ziraat Bankası Genç Bankkart sadece burs alan öğrencilere sunulan bir hizmettir. Kredi Yurtlar Kurumu öğrenim kredisi ya da Kredi Yurtlar Kurumu bursu alan öğrencilere sunulan bu hizmetten yararlanmak isteyen kişilerin başvuruda bulunmaları yeterlidir.

Ziraat Bankası Harçlık Avans

Öğrencilere kredi verilmesi konusunda bankalar son derece katı bir tutum takınırken Ziraat Bankası ise bu konuda oldukça esnek davranmaktadır. Bu sayede öğrencilere hesaplarında para olmasa dahi tanımlanan harçlık avans üzerinden hem sıfır faizle hem de masrafsız olarak 350 lira ekstra kredi kullanılması sağlanır. Bu sayede kullandırılması gerçekleştirilmiş olur. Ziraat Bankası harçlık avans başvurusunda bulunan kişilerin KYK bursu ya da öğrenim kredisi almaya devam ettikleri sürece harçlık avans hesaplarını kullanmalarına izin verilmektedir.

Ziraat Genç Bankkart Başvurusu

Ziraat Bankası Genç Bankkart başvurusu için Ziraat Bankası şubeleri üzerinden kimlik belgeniz ile şahsen başvuruda bulunma imkânınız bulunmakla beraber dilerseniz SMS ile kredi kartı başvurusu işleminizi de gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken büyük harflerle cep telefonununuz mesaj bölümünden GENC BANKKART yazıp oluşturduğunuz bu kısa mesajı 4747 numarasına kısa mesaj göndermektir. Aynı zamanda bankamatik kartı olan bu kartı daha önceden alan kişilerin öğrenci kredi kartı özelliğini açtırmak için ise Ziraat Bankası şubeleri üzerinden yapmaları gerekmektedir.

Bu işlemin ardından kartınızı POS cihazından geçirirken kartı bankamatik kartı olarak mı yoksa kredi kartı olarak mı kullanmak istediğinizi seçmeniz yeterli olacaktır. Hesabınızda para bulunmamasına rağmen nakit ihtiyacı duyduğunuz durumlarda ise harçlık avans hesabınızdan para çekmeniz mümkündür.

Kredili mevduat hesabı olarak ta bilinen bu hesap acil nakit ihtiyacı duyduğunuz her anda eğitim krediniz ya da eğitim bursunuz hesabınıza yatırılana kadar bu ihtiyaçlarınızı karşılamanıza olanak sağlanmış olur. Bunun dışında çalışmayan öğrencilere kredi verilmesi kesinlikle mümkün olmayıp aynı şekilde KYK bursu ve öğrenim kredisi desteği almayan öğrencilerin de bu tip hizmetlerden yararlanmalarına izin verilmemektedir. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası