Ege Postası
Geri

AK Parti Kemalpaşa'dan Başkan Karakayalı'ya sert eleştiriler

AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ali Demirtaş, Kemalpaşa’ya açılacak olan Demokrasi Üniversitesi, bölümleri ve yapılan toplantı ilgili CHP İlçe Başkanı, Belediye Başkanı ve Milletvekili tarafından yapılan açıklamaları sert bir dille eleştirdi. AK Parti Kemalpaşa'dan Başkan Karakayalı'ya sert eleştiriler
AK Parti Kemalpaşa'dan Başkan Karakayalı'ya sert eleştiriler
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Ocak 2020 Cumartesi 09:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ali Demirtaş, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) ev sahipliğinde yapılan toplantı ile ilgili olarak açıklama yaptı. Yapılan toplantının önceden planlanmış bir toplantı olduğunu belirten Demirtaş “Bizim toplantı yapmamızı eleştirenlerin tavır ve davranışları yüzünden, Kemalpaşa’ya üniversite kurulması için önceden yapılan girişimler sonuçsuz kalmıştı. Kemalpaşa Belediye Başkanı ile 5 defa görüşen sayın rektör verilen sözlerin tutulmadığını ve yapılan görüşmelerden sonuç elde edemeyince üniversite kurulmasını ertelediklerini beyan etmişti. Ancak biz cumhur ittifakının ilçe başkanları ve meclis üyeleri olarak Demokrasi Üniversitesi rektörümüz ile görüşme yapıp, konuyu yeniden gündeme getirdik ve Belediye Meclis’inden oy birliği kabul edilmesini sağlayarak resmiyet kazandırdık. Girişimlerimiz sonucu Kemalpaşa’ya açılacak olan üniversitenin bölümleri ile KOSBİ de yapılan görüşme ile ilgili kirli siyaset yapıp, bilim insanını karalamayı tercih eden bu zihniyet Kemalpaşa’nın geleceğini düşünmemektedir. Bizler Cumhur ittifakı olarak Sayın Rektörümüzün de destekleri ile Kemalpaşa’ya üniversitenin en iyi bölümleri gelmesi için mücadele ediyoruz. Onlar isteseler de istemeseler de biz bu üniversiteyi Kemalpaşa’ya getireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“AÇIKLAMASININ KIYMETİ HARBİYESİ YOKTUR”
CHP İlçe Başkanı Avukat Ahmet Cemil Balyeli’nin açıklamalarını da eleştiren AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ali Demirtaş,  “Sayın Balyeli bilmelidir ki cumhur ittifakı onun söylemleriyle yara almaz aksine güçlenir. 95 Milyon borç bıraktığımızdan bahseden Balyeli de genel başkanı gibi Hesap Uzmanı herhalde…  10-15 yıl sonra ödenecek faizleri de bu günün borcu gibi gösterip algı oluşturmaya çalışıyor. Sayın Balyeli borçlu bir dönem arıyorsa 2009-2014 dönemine bakabilir. Onlar iş yapmadan 45 milyon borç bırakırlar, biz ise onların hayal dahi edemediklerini yaparak 65 milyon borç bırakırız” şeklinde konuştu.

KOSBİ’de yapılan toplantıya MHP İlçe Başkanının başka bir programı olduğu için katılamadığını vurgulayan Demirtaş, “Toplantımıza MHP ilçe başkanımız başka bir programı olduğundan dolayı katılamamıştır. Kaymakam beyin KOSBİ Müteşebbis heyeti üyesi ve denetleme kurulu üyesi, Meclis üyemiz Metin beyin de KOSBİ yönetim Kurulu üyesi olduğunu bilmeden, bu tür bir açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Balyeli’nin açıklamasının bizim ve Kemalpaşalıların nazarından hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Sayın başkanın bu talihsiz açıklamasını acemiliğine veriyor ve mazur görüyoruz. CHP ilçe Başkanı ve Belediye Başkanı şunu iyi bilmelidir ki biz cumhur ittifakı olarak önceki dönem Belediye Başkanımız Arif Uğurlu tarafından yapılan eserler üzerinden şov yapmalarına ve siyasi malzeme üretmelerine asla izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu. 

“REKTÖR KENDİSİ İLE 5 KEZ GÖRÜŞTÜ”
Rektörün Akademik kadrosu ile Kemalpaşa’ya geldiğini hatırlatan Demirtaş, “Sayın Rektör Kemalpaşa’da açılacak olan bölümlerin 2019-2020 eğitim yılına yetişmesini hedeflediği için yapılan 5’inci görüşmeye akademik heyeti ile birlikte geldi. Rektör hoca ve heyetine verdiği randevu saatinden 1 saat sonra görüşmeye gelen Belediye Başkanı yapılan görüşme sonrası toplantıdan ayrılıp, üniversiteye tahsis edilecek olan yerleri gezme programında da rektör ve heyetine eşlik etmemiştir. Tüm bunların yanı sıra vaat ettiği binaları meclis gündemine getirmeyen başkan Ulucak’ta bulunan belediye hizmet binasını da tam olarak hazırlamadığı için 2019-2020 eğitim yılında açılacak olan üniversite başkanın beceriksizliği yüzünden hizmete açılamadı” dedi.

“BECERİKSİZLİĞİNİ SİYASİ ŞOVA DÖNÜŞTÜRDÜ”
KOSBİ’de yapılan toplantının önceden planlandığını ve AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’ın Kemalpaşa’ya üniversite kurulması noktasında ciddi anlamda hem kendilerine hem de üniversiteye destek verdiğini hatırlatan Demirtaş, “Sayın Milletvekilimiz, Kemalpaşa’ya yapılacak olan her şeyi koşulsuz şartsız destekliyor ve bu tür durumlara hiçbir zaman siyasi yaklaşmıyor. Hakeza ilçe kaymakamımız da aynı şekilde Kemalpaşa için yapılan bütün çalışmaların içerisinde yer alıyor. Daha önce bu işin belediye kanalı ile yapılmasını istedik ama sayın başkan bu işi siyasi şova dönüştürdüğü için başarılı olamadı. Kimse kusura bakmasın biz elimize geçen bu fırsatı beceriksiz ve basiretsiz bir idareci yüzünden kaçırmak istemiyoruz. Yapılan siyasi açıklamaların da bizim ve hemşerilerimizin nezdinde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Yeter ki Kemalpaşa kazansın. Ez cümle tek temennimiz bu tür siyasi açıklamaların son bulup, üniversitenin bir an evvel Kemalpaşa’mızda açılmasıdır” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası