Ege Postası
Geri

Bakan Pakdemirli tekerlemeyle oy istedi

 İzmir'in Torbalı ilçesinde üreticilerle bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "2019 daha iyi bir yıl olacak" dedi. Bakan Pakdemirli, Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Adnan Yaşar Görmez'e tekerlemeyle oy istedi. Torbalı'ya bir Besi Organize Sanayi Bölgesi et işleme tesisi, yem tesisi ve biyogaz tesisi müjdeleri veren Bakan Pakdemirli'nin sözleri ayakta alkışlandı. Bakan Pakdemirli'den üreticilere ve Torbalı'ya müjdeler
Bakan Pakdemirli tekerlemeyle oy istedi
Haberler / Politika
14 Mart 2019 Perşembe 14:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir otelde muhtarlar, tarım sektörü ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın da bulunduğu toplantıda konuşan Bakan Bekir Pakdemirli, Ankara'dan uçakla gelirken İzmir'in ve havaalanının haline baktığını ve yapılan hizmetlerle gurur duyduğunu dile getirdi. Konuşmasında İzmir'e yaptığı hizmetler nedeniyle eski Başbakan Binali Yıldırım'ı da anan Pakdemirli, Torbalı'nın bir evladı olarak rahmetli babası sayesinde bu ilçede iş yapıp aşını kazandığını söyledi. Bu dönemde kendi çiftliğini biraz ihmal ettiğini dile getiren Pakdemirli, Torbalı'nın her zaman gözünde tüttüğünü ifade etti. Toplantıya katılanlara Torbalılı bir bakanları olduğunu hatırlatan Bekir Pakdemirli, şöyle konuştu: 

"24 Haziran'da sizden vize aldık. Tayyip Erdoğan 5 yıllığına bu ülkeyi yönetecek. Muhalefet oy oranlarında bir düşüş olmasını bekliyor. Son 16 yılda bize destek oldunuz ve bu iktidara her desteği verdiniz. 'Türkiye'ye koalisyon yaramıyor başkanlık sistemi olsun' dedik, ona da destek oldunuz. Oy oranları düşerse bu seçim demek. Seçim demek her yatırımın ertelenmesi anlamına gelir. Bu seçim bittikten sonra yeni bir seçim atmosferi olmamalı. AK Parti'nin ilk dönemleri gibi çok çalışan bir meclisle birlikte sizlere hizmet etmesi lazım. Bu vizenin devamı gerekiyor. AK Parti belediyeciliğin devamı önemli. Torbalı'nın projelerini dik duruşuyla Ankara'da takip eden bir başkanınız var. Yerel ve genel iktidarın aynı parti olmasının avantajı var. Başkan ne isterse o oluyor. 31 Mart'tan sonra da Adnan başkan emredecek Tarım ve Orman Bakanı yapacak."

'ARTAN MALİYETLERİ AVANTAJA ÇEVİRİN'

Torbalı'nın hem sanayi, hem turizm, hem de tarım kenti olduğunu anlatan Bakan Pakdemirli,  sorunlara hakim olduğunu söyleyerek Torbalı'da sürdürülen tüm üretim faaliyetlerini bildiğini kaydetti. Zeytinin gelir getirmediği ile ilgili bazı eleştiriler olduğunu hatırlatan Pakdemirli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tarımda daha az kazanan kalemler var. Biz stratejik üretime önem veriyoruz. Türkiye 16 yılda bu kadar desteğe rağmen istikrarsızlaştırma hareketi yaşadı. Kapatma davası, darbe girişimi ve ardından dövizi hiçbir sebebi yokken 4,5 liradan 7 liraya tırmandıran bir operasyon geçirdik. Kontrolü ele aldık ama bütün girdiler arttı. Düşmesi için pazarlık yaptık. Gübre yüzde 50, yem yüzde 40 arttı geçen seneye göre. Bunu da bir avantaja çevirmemiz lazım. Buğday ve arpada geçen yıla göre yüzde 30 fiyatla toprak mahsülleri ofisi alım fiyatı açıklayacak. Yani artan maliyetlere karşılık ürünleri daha pahalıya alacağız." Torbalı'da tarım ve hayvancılık alanında yapılan hizmetleri de anlatan Pakdemirli, 215 milyon lira hibe ile büyükbaş ve küçükbaş hayvan adetinin arttığını belirtti. Torbalı'da zeytin ve bağcılık kadar mısır, buğday ve pamuk ürünlerinin de önemli olduğunu açıklayan Pakdemirli, üreticileri desteklerle rahatlatacaklarını belirterek, "2018 yılına ait kalan destek ödemelerinin birçoğunu sizleri rahatlatmak için mart sonuna kadar ödeyeceğiz. Türkiye'nin destekleri 1.9 milyar lira iken 16.1 milyar liraya geldi. Daha fazlasını vermek istiyoruz. Çünkü 20 yıl içinde gıda üretimini yüzde 50 arttırmalıyız. Bunu üretecek olan sizlersiniz" diye konuştu.

PATATES İTHALATINI AÇIKLADI

Tarımın günlük siyasete konu edilen bir alan olduğuna dikkat çeken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, şunları söyledi:

"Bir partinin genel başkanı 'Patates üretimi Türkiye'de yasaklandı', diyor. Oysa ülkemizde 4,5 milyon ton patates üretiliyor. Ekim alanları daraldı ama verimlilik arttı. Karantina alanlarına 20 yıl yasak konabiliyor. Bu karar bana aksettirilmeyecek derecede önemsiz bir karar. 'Karantina alanlarını bahane ederek yasak getirildi' deniyor. Bu bir cahilliktir. 'Şimdi de ithalat yapıyorsunuz' diyorlar. Yağışlı bir sezon geçirdik. Patates ekimleri biraz gecikti. 15- 20 günlük ihtiyacı karşılayacak seviyede üreticiyi rahatsız etmeyecek 20 Nisan'da bitecek bir kota getirdik. 'Bakan dondurulmuş bir patates firmasının danışmanıydı, onun firması bu patatesleri getirecek' diyorlar. 3 tane kuyruklu yalan arka arkaya. Bu iftiraların bedelini yargı yoluyla ödeyecekler. Bir projeleri yok, yapabilecekleri tek şey çamur at izi kalsın. Parti dediğin proje üretir vatandaşa anlatır destek alır. Bunların siyaseti çamur siyaseti. Bunlardan ne köy olur ne kasaba."

'1 MİLYON FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURACAĞIZ'

Bütçeyi zorlayarak üreticilere katkı verdiklerini anlatan Bakan Bekir Pakdemirli, çiftçinin elektriği daha ucuz kullanması için bazı düzenlemeler yaptıklarını söyledi. Besicilere 2 ay vadeli arpa desteği sunduklarını belirten Pakdemirli, "Tarsim sigortasını yaptırın yeminizi alın. Mazot çok önemli. 2.8 katrilyon lira mazot desteği veriyoruz. Ben sizin yani üreticinin yanındayım. 2019 daha iyi bir yıl olacak" dedi. Torbalı ilçesi Taşkesik Mahallesi'nde 1334 dekar alanda tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi kurduklarını anlatan Pakdemirli, 150 besi işletmesi, 30 bin büyükbaş hayvanın bulunacağı bölge sayesinde Torbalı'nın tarımda olduğu kadar hayvancılıkta da iddialı olacağını kaydetti. Böylelikle ilçede 750 kişiye istihdam sağlanacağını anlatan Pakdemirli, 18 milyon liraya mal olacak bir sulama yatırımını da yatırım programına aldıklarını belirtti. Pakdemirli, "6 bin dekar alanda 1 milyon adet fidanı toprakla buluşturacağız. Yoğurtçular mahallesinde toplam 4 bin fidan dikip 3 yıllığına bakımını biz yapacağız, 49 yıllığına bedelsiz çiftçiye tahsis edeceğiz. Her konuda sizlerin Ankara'da bir elçisi var. Torbalı'nın hala hizmete ihtiyacı var, devamını sağlayacağız. İktidarla yerel yönetimin el ele yürümesi lazım. Oyunuzu istiyoruz. AK Parti belediyeciliğinin devamı için oyunuza talibiz" diye konuştu.

Bakan Bekir Pakdemirli  daha sonra özel bir tütün fabrikasını ziyaret etti. Firmanın sahibi İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ile birlikte üretim alanlarını gezen Bakan Pakdemirli, farklı tütün çeşitlerini inceledi. İşçi kadınlarla bir araya gelen Pakdemirli, tütün işlemeciliği hakkında bilgi aldı.

TORBALI’YA MÜJDELER VERDİ

Torbalı’ya birçok müjde veren Bakan Pakdemirli, “Taşkesik’te bir Besi Organize Sanayi Bölgesi kuruyoruz, bu bölgede aynı zamanda et işleme tesisi, yem tesisi ve biyogaz tesisi de olacak. Çakırbeyli Sulama Göleti için çalışmalarımızı başlattık. Bölgedeki üretime can suyu olacak. Orman köylerinde yaşayan vatandaşlarımıza desteklerimizi sürdürüp Torbalı’da yıllık 6 milyon adet fidan üreteceğiz. Fetrek’teki çalışmalarımızı Selçuk’a kadar uzatıp, 2.etap çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  Belediye Başkanımız Adnan Yaşar Görmez’in bizden iki adet köprü ve taş tasnif talebi var, onun da talimatını hemen veriyorum. Fetrek’teki gibi bir çalışmanın benzerini Moskof Çayı’nda da yapacağız. Orman Fidanlı’ğımıza ait bir arazinin  güzel bir Hükümet Konağı ve ilçemize yakışır büyüklükte bir cami yapımı için tahsisini sağlayacağız” dedi.

TEKERLEME İLE GÖRMEZ’E OY İSTEDİ

Bakan Pakdemirli konuşmasının sonunda 31 Mart’ta Adnan Yaşar Görmez’e destek istedi. Bakan Pakdemirli, “Adnan Yaşar Görmez mazlumu üzmez, kendisine uzatılan eli geri çevirmez, hizmetten taviz vermez. Böyle bir tekerleme yapalım ki aklınızda kalsın, sandığa gidince yanlış yerlere gitmeyin. Torbalı’ya yapılan hizmetler 31 Mart’tan sonra Adnan Yaşar Görmez’le devam etsin” dedi. Bakan Pakdemirli'nin sözleri uzun süre ayakta alkışlandı. 

KAYA, “YEREL VE GENEL İKTİDAR EL ELE VERDİK”

Torbalı’da yerel ve genel iktidarın el ele verdiğini belirten AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da konuşmasında “Sayın bakanımız İzmir’imizin, Torbalı’mızın sorunlarını bizden daha iyi biliyor. Torbalı’da yerel ve genel iktidar olarak el ele verip çalışıyoruz. Son 5 yılda ilçemize 500 Trilyon hizmet kazandırdık. Şimdi 31 Mart öncesi yine önemli bir eşikteyiz. İnşallah sizlerin de desteği ile bir dönem daha Torbalı’ya Adnan Yaşar Görmez’le hizmet etmeye devam edeceğiz. Torbalı’da Adnan başkan, Ankara’da bizler ve sayın bakanımızın desteği ile ilçemize çok daha büyük hizmetler, yatırımlar kazandıracağız” dedi.

YEM FABRİKASININ TEMELİ ATILDI

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından İzmir'in Tire ilçesindeki organize sanayi bölgesinde yaptırılacak yem fabrikasının temel atma töreninde konuşan Pakdemirli, Türkiye'nin zor bir ev ödevi olduğunu, bunun bir araya gelinerek yapılabileceğini, bu noktada kooperatiflerin de çok önemli bir rolü bulunduğunu söyledi.

Tarım Kredi Kooperatifleri ile bakanlığının artık daha fazla el ele yürüyeceğini, üretici ve tüketiciye fayda sağlayacak şekilde bu kuruluşun eksiklerini gidereceklerini aktaran Pakdemirli, bugün üreticiye önemli faydaları bulunacak yem fabrikasının temelini attıklarını söyledi.

Bakan Pakdemirli, yem fabrikasının 10 milyon dolarlık bir yatırım olduğunu ifade ederek, "Fabrika 300 gün içinde tamamlanacak. AK Parti böyle yapıyor. Temeli atıp, 5 sene sonra bulunduğu yerde bırakmıyor. Bu fabrika da 300 gün içinde tamamlanacak. Bu ve bunun gibi yeni yatırımların Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yeni dönemde daha hızlı şekilde yapılacağını göreceğiz." diye konuştu.

İzmir'e ve Tire'ye yapılan hizmetlerin devam edeceğini vurgulayan Pakdemirli, Tire'de yaptıkları yer altı suyu besleme sistemine 11 Şubat'tan bu yana su verildiğini kaydetti.

Pakdemirli, tüm sorunları bildiklerini ve çözümü için çalıştıklarını belirterek, "Siz gece uyumuyorsanız, biz de uyumuyoruz. Gece evinizde ışıklar açıksa, bizde de açık. Bir derdiniz varsa biz de bu dertle dertleniyoruz. Belki hemen çözebiliriz, belki hemen çözemeyiz, imkanlar yeterli olur veya olmaz ama bununla dertli olduğumuzdan yüzde yüz emin olmanızı istiyorum." dedi.

Tire'de tarıma dayalı ihtisas büyükbaş süt organize sanayi bölgesi kuracaklarını, bu bölgede 40 bin büyükbaş süt hayvanı besleyeceklerini ifade eden Pakdemirli, bunun yanında süt soğutma ve işleme tesisleri açacaklarını vurguladı.

Pakdemirli, Tire'nin AK Parti belediyeciliğine ihtiyacı olduğunu belirterek, Tire Belediye Başkan Adayı Selman İçelli'ye destek istedi.

Daha sonra, yem fabrikasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası