Ege Postası
Geri

Başkan Karakayalı çağrısını yineledi: Bir araya gelmemiz gerekiyor

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, üniversitesinin ilçeye kazandırılması için birlikte çalışma çağrısını yeniledi. Karakayalı, “Artık birbirimizi suçlamaktan öte, bu işi somutlaştırmak için bir araya gelmemiz gerekiyor. Hep beraber bir konsensüs çevresinde toplanıp çalışalım” dedi. 'Birbirimizi suçlamaktan öte, bir araya gelmemiz gerekiyor'
Başkan Karakayalı çağrısını yineledi: Bir araya gelmemiz gerekiyor
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Ocak 2020 Pazar 10:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kemalpaşa Belediyesi Başkanı Rıdvan Karakayalı, üniversitenin ilçeye getirilmesi için uzun bir süredir mücadele verdiğini belirterek, süreçte ortak hareket etme çağrısında bulundu. Kemalpaşa Belediyesi Meclisi’nin üniversite ile ilgili konuda kendisine yetki verdiğini, Demokrasi Üniversitesi’nin devlet üniversitesi olduğu için tercih ettiklerini hatırlatan Karkayalı, “Belediye Başkanı seçilir seçilmez, Kemalpaşa’ya meslek yüksek okulu ya da fakülteye nasıl kazandırabiliriz, bunun çalışmasını yaptık. Demokrasi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi ile temasa geçtik. Görüşmelerin ardından Demokrasi Üniversitesi ile çalışmaya karar kıldık. Çünkü Demokrasi Üniversitesi devletin, Yaşar Üniversitesi ise özeldi. Demokrasi Üniversitesi daha sıcak geldi. Bu konuyu da meclise taşıdık. Adalet ve Kalkınma Partili arkadaşlarımız oturup, konuştuktan sonra bana yetki verdiler” dedi.  

ULUCAK’TAKİ BİNAMIZ TERTEMİZ BEKLİYOR
Ulucak’taki hizmet binasını geçtiğimiz dönemlerde dershane olarak kullandığını, binanın şuan eğitime hazır durumda olduğunu belirten Karakayalı, üniversite yönetiminin taleplerini beklediklerini ve bu yönde hareket edeceklerini söyledi. Karakayalı, “Demokrasi Üniversitesi’ne vereceğimiz binalar arasında yer alan Ulucak’taki binayı biz dershane olarak kullanıyorduk. Üniversitenin geçtiğimiz dönem gelmesini istiyordum. Bu yüzden Ulucak’taki binayı üniversiteye tahsis edildiği için dershane olarak kullanmadık. Geçtiğimiz senelerde burayı 1200 öğrencilik bir dershane olarak kullanıyorduk.  Bu sene de aynı şekilde kullanabilirdik. Ulucak’taki binamız tertemiz, pırıl pırıl kullanılmayı bekliyor. Daha önceki görüşmemizde Sayın Rektör’ümüze ortak bir paydada buluşalım, sizin için ne yapayım, benden ne istiyorsunuz deyip önümüzdeki yıl eğitime başlayalım dedim. Daha sonra da bir türlü görüşme fırsatı bulamadım. Ben görüşmek için ısrarcı oldum. Randevu da istedim. Veremedi. İşleri çok yoğun olduğundan dolayı tahmin ediyorum. Konu geçtiğimiz meclis toplantısında açıldı. Bir meclis üyemiz, ‘Başkanım üniversite konusu ne durumda’ diye sordu. Ben de Sayın Rektör çok yoğun olduğu için randevu alamadığımı söyledim. Adalet ve Kalkınma Partili arkadaşlarımız bu işle ilgilenirse sevinirim, hep beraber gidelim, konuşalım dedim. Bizim yapmamız gereken ne varsa yapalım hemen bu işe başlayalım dedim. Olay bundan ibarettir” ifadelerini kullandı.

BENİ İŞİN DIŞINDA BIRAKMIŞLAR, NASIL OLACAK BU İŞ'
“Arkadaşlarımız gidip KOSBİ’de görüşmüşler, beni de işin dışında bırakmışlar. Nasıl olacak bu iş'” diyen Karakayalı, “Geçtiğimiz günlerde arkadaşlarımız, çağırmışlar, görüşmüşler. Binayı verecek olan benim. Bu üniversite için koşan insan benim. Hatta mevcut hizmet binamı istesinler, çadıra çıkar, burayı size tahsis ederim de dedim. Ne olursa olsun, buraya bir üniversitenin gelmesini istiyorum. Kemalpaşa’mız buna da müsait bir ilçedir. İki tane organize sanayi bölgemiz bulunuyor. Tarımımız, dünya çapında kirazımız var. Bunları eğitim yönünden destekleyebilecek, iş yapısını uygun bölümler açarsak bölgemize de çok büyük bir katkı sağlarız” diye konuştu.

BİRLİKTE ÇALIŞMA VURGUSU 
Birlikte çalışma vurgusu yapan Karakayalı, “Artık birbirimizi suçlamaktan öte, bu işi somutlaştırmak için bir araya gelmemiz gerekiyor. Hep beraber bir konsensüs çevresinde toplanıp çalışalım. Hep birlikte... Kaymakam’ımız, Rektör’ümüz, siyasi partilerin temsilcileri olsun, ben olayım. Hep birlikte konuşup, ne yapılması gerekiyorsa birlikte karar verelim. Bana desinler ki, ‘şu, şu ebatta şuna ihtiyacım var’ ben yapayım. Ben bunun için randevu istiyorum. Şimdiye kadar bir şey olmadı, inşallah bundan sonra bir araya geliriz. Olumlu atımlar atıp, üniversiteyi ilçemize kazandırmalıyız” dedi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası