Ege Postası
Geri

Başkan Koştu, alkol tartışmaları ve mobbing iddialarına cevap verdi

Bergama’da tartışmalara sebep olan sosyal tesislerde alkol tüketiminin yasaklanması ve belediye çalışanlarına mobbing iddialarına Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’dan cevap geldi. Başkan Koştu mobbing iddialarını yalanlarken, “CHP’li belediyelerde işçi kıyımı yaşanıyor. Biz bir kişiyi bile işten çıkarmadık” dedi. Sosyal tesislerde alkol tüketiminin yasaklanmasıyla ilgili tartışmalara da cevap veren Başkan Koştu, “Bu uygulamanın Avrupa’da örnekleri var. Özellikle çocuklar ve aileler için doğru bir karar” dedi. Öte yandan Bergama Demokrasi Platformu sosyal tesislerde alkol tüketiminin yasaklanması kararına tepki gösterirken eylem kararı aldı. Başkan Koştu tartışmalara Avrupa ve CHP örneğiyle cevap verdi
Başkan Koştu, alkol tartışmaları ve mobbing iddialarına cevap verdi
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Haziran 2019 Pazartesi 11:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI- Kamuoyunda son günlerde tartışmalara sebep olan Bergama Belediyesi’ne ait sosyal tesislerde alkol tüketiminin yasaklanması ve belediye personeline mobbing iddialarına Belediye Başkanı Hakan Koştu cevap verdi. Başkan Koştu, çalışanlara mobbing iddialarını yalanlarken, “CHP’li belediyelerde işçi kıyımı yaşanıyor. Biz bir kişiyi bile işten çıkarmadık. Personelin görev yeri değişikliklerini mobbing diye aktarıyorlar” dedi. Başkan Koştu, sosyal tesislerde alkol tüketiminin yasaklanma kararı için çocukları örnek göstererek, “Tesis içinde çocukların oyun alanı var. Alkol tüketimi çocuklara kötü örnek. Bu yaptığımız işin Avrupa’da örnekleri var” diye konuştu.  

“ROTASYONU MOBBİNG DİYE AKTARMAK DOĞRU DEĞİL”

Bergama Belediyesi’nde personele mobbing yapıldığı iddialarını yalanlayan Başkan Koştu, “Mobbing iddialarını belediye meclisimizde de soruldu. Ancak şunu ifade etmem gerekir, biz kimseye mobbing uygulamadık. Sadece personellerin görev yerlerinde değişiklikler yaptık. Bu rotasyon her dönemde yaşanır. Ancak belediye içinde yapılan rotasyonu mobbing diye aktarmak doğru değil” ifadelerini kullandı. 

CHP’Lİ BELEDİYELER İŞÇİ KIYIMI YAŞANIYOR 

Başkan Koştu, CHP’li belediyelerde işçi çıkarmalarının yaşandığını vurgularken, “Biz bir kişiyi bile ekmeğinden etmedik. Kimse işinden olmadı. Ancak diğer CHP’li belediyelere bakarsanız yaşanan işçı çıkarmalarını görüyoruz. Daha çok verim almak adına yaptığımız rotasyonu kamuoyuna yanlış aktarmamak gerekir” dedi. 

AVRUPA’DA ÖRNEĞİ VAR 

Bergama Belediyesi’ne ait olan Kleopatra Güzellik Ilıcası Tesisleri’nde alkol tüketiminin yasaklanması tepkilere sebep oldu. Tepkilerin yersiz olduğunu ifade eden Başkan Hakan Koştu, “Bergama’nın tek bir sosyal tesisi var. Son 10 yılda Bergama’ya bir sosyal tesis kazandırılmadı. Mehmet Gönenç döneminden önce yani 10 yıl önce de Kleopatra Güzellik Ilıcası Tesisleri’nde alkol tüketimi yasaktı. O dönem aileler çocuklarıyla birlikte tesisin keyfini çıkarabiliyordu. Ancak alkol tüketimi olduğu zaman aileler özellikle çocuklu aileler tesisi kullanamıyor. Alkol tüketimi çocuklar için de kötü örnek. Hayata geçirdiğimiz bu uygulamanın Avrupa’da birçok ülkede örneği var” şeklinde konuştu. 

BERGAMA DEMOKRASİ PLATFORMU’NDAN EYLEM KARARI 

Öte yandan Bergama Demokrasi Platformu sosyal tesislerde alkol tüketiminin yasaklanması kararına tepki gösterirken eylem kararı aldı. Sosyal medyadan yapılan açıklamada 12 Haziran Çarşamba günü saat 19:00’da sosyal tesislerde toplanma kararı aldıklarını bildirdiler.  

Platform yaptığı açıklamada, “Toplumun belediye başkanından beklentisi toplumsal özgürlükleri kısıtlaması, insanların hayatlarına yasaklamalar koyması değil daha yaşanabilir bir kent kurması bu doğrultuda hizmet etmesidir. Bizler de bu bilinçle 12 Haziran Çarşamba günü ailelerimizle, çocuklarımızla, dostlarımızla hep birlikte Bergama Ilıca'da buluşup piknik yapacağız. Toplumsal alanda temel hak ve özgürlüklerin savunulması yönünde her türlü baskı ve yasaklamaya karşı olduğumuzu ifade edeceğiz” ifadelerine yer verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası