Ege Postası
Geri

Bayır: Yangın söndürme uçakları niçin kiralanmıyor'

İzmir’de pazar günü başlayan ve devam eden orman yangınlarının hala kontrol atına alınamaması üzerine yazılı açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi sert sözlerle eleştirdi. Bayır, "Bir kez daha hazırlıksız ve öngörüsüz olduğumuzu gösterdi. Böylesine bir yangına, müdahale aşamasında problemler yaşanmıştır. THK’nın 20 uçağı, Orman Genel Müdürlüğü beğenmediği için hangarlarda yatıyor. Daha önce bu uçaklar kullanılırken, bu sene başka bir firmadan 34 helikopter kiralandı. Niçin İzmir’deki yangınlarda uçak kiralanmamıştı? Yanacak yer kalmayınca mı kiralama işlemini gerçekleştireceksiniz'’’ dedi.
Bayır: Yangın söndürme uçakları niçin kiralanmıyor'
Haberler / Yerel Politika
20 Ağustos 2019 Salı 09:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir’de Pazar günü başlayan ve hala kontrol altına orman yangınları, THK’da ve özel firmalarda bulunan yangın uçaklarının neden kiralanmadığı sorusunu akıllara getirdi. İlk belirlemelere göre yaklaşık 550 hektarlık alan kül olmuş, tarım arazileri, evler ve doğada yaşayan canlılar zarar görmüştü. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise, bu duruma sert tepki göstererek, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi hedef aldı. Bayır, ‘’Bu yangınlar sıradan bir olay olmamakla birlikte, rüzgârın da etkisiyle birlikte ağır sonuçlara sebebiyet vermiştir. Yangınlara müdahale eden, yangının söndürülmesi için cansiperane bir biçimde çalışan herkese minnettarız. Ancak, ‘Orman yangınlarıyla mücadelede dünyanın en iyi ülkesiyiz’ açıklamasını yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, durumun ciddiyetinin farkında değil herhalde. İzmir hala yanıyor. Niçin yangın söndürme uçaklarını kiralamıyorsunu? Devletin bu yangına, ek olarak müdahale edecek, yangın uçağı kiralayacak parası mı kalmadı'Günde 1.8 milyon TL para harcanan saraya para var da, İzmir’in ciğerlerine ayıracak para yok m? Nedir bu İzmir ile problemini? Yanacak yer kalmayınca mı yangın söndürme uçağı kiralamayı düşünüyorsunu? Nedir sizi bu düşünceye iten şe? Bakanlık yetkilileri, ‘Uçak ve helikopter aynı anda uçamaz’ yanıtını vermişler. Siz bizim aklımızla alay mı ediyorsunu? Uçaklar çalışırken, helikopterleri piste, helikopterler çalışırken de, uçakları piste çekersiniz. Aynı anda uçmalarını gerektirecek bir şey kalmaz. Böylelikle pilotların daha sağlıklı bir biçimde çalışmalarının önünü açarsınız’’ açıklamalarında bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası