Ege Postası
Geri

CHP'den İYİ Parti'ye teşekkür ziyareti... Kırkpınar'dan MHP'yi devre dışı bırakan öneri

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve beraberindeki heyet, İYİ Parti’ye 31 Mart seçimlerindeki Millet İttifakı birlikteliği için teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarete İYİ Partili Kırkpınar’ın 15 günde bir İzmir toplantısı teklifi damga vurdu. Kırkpınar, MHP’yi devre dışı bırakarak AK Parti, CHP ve İYİ Parti il başkanlarının 15 günde bir İzmir gündemli toplantı yapılmasını önerdi. CHP'den İYİ Parti'ye teşekkür ziyareti
CHP'den İYİ Parti'ye teşekkür ziyareti... Kırkpınar'dan MHP'yi devre dışı bırakan öneri
Haberler / Yerel Politika
10 Temmuz 2019 Çarşamba 15:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve beraberindeki heyet AK Parti’den sonra İYİ Parti İzmir’i ziyaret etti. İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın makamında gerçekleşen Millet İttifakı teşekkür ziyaretine CHP’den il başkan yardımcıları Adnan Alabay, Azmi Kumova, Yaşar Erdoğdu, Yasemin Menokan yer aldı. Başkan Hüsmen Kırkpınar’ın kapıda karşıladığı CHP heyeti, basına görüş verdikten sonra ziyaret basına kapalı devam etti. Hüsmen Kırkpınar 15 günde bir İzmir toplantısı yapılması teklifinde bulundu. MHP’den bahsetmeyerek AK Parti, CHP ve İYİ Parti’nin İzmir toplantısı yapmasını öneren Kırkpınar’a CHP’li Yücel net bir yanıt vermedi.

YÜCEL'DEN 31 MART TEŞEKKÜRÜ

Teşekkür ziyaretinde önce CHP İl Başkanı Yücel söz aldı.

Yücel, “İzmir’de 31 Mart yerel seçimlerinde ve Türkiye genelinde yapmış olduğumuz ittifak ve dayanışma gerçekten amacına ulaştı. Zor bir seçim atlattık.  Ardından İstanbul seçimlerinin iptaliyle birlikte Haziran ayında yine aynı dayanışma ruhunu alana ve sandığa yansıttık. Sonuçlar gerçekten çok mutluluk ve umut verici oldu. İYİ Parti’nin Türk siyasi tarihindeki yeri çok olumlu ve anlamlı. Demokrasinin olmazsa olmazı olan kuvvetler ayrılığı, parlamenter sistem çalışmalarında çok önemli katkısı olduğunu düşünüyoruz. İzmir seçimlerindeki çalışmanızdan, katkınızdan ve emeğinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Tire’de genç bir belediye başkanımız var. Biz de çok beğeniyoruz ve takdir ediyoruz. İstanbul seçimlerinde de il başkanı olarak teşkilatınızla birlikte çalıştınız. Ülkemiz için umut verici olan bir sayfa açıldı. Biz bunu çok önemsiyoruz. İnsanları ayrıştıran siyaset anlayışının Türkiye’ye faydasının olmadığını herkes görmüştür. Sizlerin katkısı çok önemli. Biz CHP olarak üzerimize düşen her şeyi yapacağız. İzmir’in daha iyi hizmet alması için yapılması gereken ne varsa, sizin görüşleriniz olur, hükümetin de desteğini gerektirecek konularda birlikte hareket etmeliyiz. Böyle yaparsak İzmir’e hizmet getiririz diye düşünüyorum” dedi.

KIRKPINAR: BİZİ ZİYADESİYLE MUTLU ETTİ

İYİ Partili Kırkpınar da  “Çok anlamlı çok samimi duygularınızı bizim il teşkilatımızla paylaşmanız bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Türkiye’de tıkanmış bir demokrasi var. Hukukun ve adaletin tartışılır hatta yok sayıldığı bir süreçte CHP ve İYİ Parti iş birliğiyle tıkanıklığı açmak, Türkiye’nin normalleşmesini yeniden tesis etmek, demokratik hakların kullanımındaki engellerin ortadan kaldırılması yönünde çalışmalarımız oldu. Millet iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu, milletin de yapılan seçimlerde devlete yeniden güveninin tesis edilmesi için birlikte yapmış olduğumuz mücadele hem anlamlıdır hem de sonuç alınmış görülüyor. Demokrasi oksijene benzer. Yaşadığımız şu yüzyılda demokrasinin olmadığı coğrafyalar vardır. İnsanların huzurlu ve mutlu olmasını sağlayan tek yönetim biçimi demokrasidir. Demokrasinin olmadığı yerde ne siyasi istikrar ne de ekonomik istikrar olur. Ülkenin bugün temel problemi ekonomidir, bir diğeri de toplumsal barışın hızla yarılmalara yol açarak elden avuçtan uçmasıdır” açıklamasında bulundu.

25’E 5 YAPTIK, FENA BİR RAKAM DEĞİL!

Kırkpınar, “31 Mart’ta 30-0 yaparız demiştim. Bu arkasında durulacak bir iddiaydı. Hem sizin örgütünüze hem de bizim teşkilatımıza inanmıştım. 25’e 5 yaptık. Fena bir rakam değil. İstanbul seçimleriyle ilgili de kuvvetlerin tek elde tutulduğu bir süreçte bir hak gaspı yaşandı. Seçim sonuçları alınmış mazbata verilmiş bir seçimken 6 Mayıs’ta seçimin iptal edilip yenileneceği duyurusuyla karşılaştık. Ben 150-200 bin civarında oy farkı bekliyordum. İstanbul’a gidince fikrim değişti. En güçlü oldukları ilçelerde karşılaştığım tablo sonrasında farkın da 400-500 bine tırmanacağı yönündeydi. Bizim milletimiz mazlum, hak gaspına uğramış insanların yanında yer alır. Bu bir hak gaspıydı. Bizim kimseyle bir düşmanlığımız yok. Biz Türkiye’nin yeniden fabrika ayarlarına dönmesi için gayret ediyoruz. İstanbul seçimi bana göre Türkiye’nin seçimi olmuştur. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı parti milletvekilleriyle toplantı yapıyor. Bizim söylediklerimiz kabul görmezken kendi içlerinde konuşur olmuşlardır. Meclisin işlerliği için taleplerle karşılaşılmıştır. İzmir’in bugün seçilmiş belediye başkanı ve 25 tane de İYİ Parti ile CHP iş birliğiyle seçilmiş başkanı var” dedi.

15 GÜNDE BİR BİR ARAYA GELELİM

Kırkpınar ayrıca Buca Metrosu için ayrı bir parantez açarken flaş bir öneride bulundu. Kırkpınar, “Sadece onay bekleyen bir Buca Metro hattımız var. Yerelde bizlerin genelde de merkezi otoritenin bu tip olaylarda daha özverili daha makul bir şekilde bir araya gelmesinden yanayım. Yerel yönetimlerde bir hizmet akışının sağlanması o partiye oy vermiş kitleye gelmeyecek ki, bütün İzmir’e gelecek. Hem AK Parti’nin hem de CHP ve İYİ Parti’nin il başkanları olarak en az 15 günde bir, bir araya gelerek ilin temel problemleriyle ilgili merkezi hükümetten nasıl destek alabiliriz, bunları konuşmalıyız. Milletin beklediği trafiğin çözümü gibi temel problemleri var. Eğer uygun görürseniz ben de Kerem Ali Bey’i, arayıp söyleyebilirim. Hizmeti partizan bir tutumla engellemek İzmirliye yakışmaz” ifadeleri kullandı. 

Kırkpınar’ın Cumhur İttifakı üyesi MHP’yi devre dışı bırakması gözlerden kaçmadı. CHP İl Başkanı Yücel ise öneriye net bir yanıt vermedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası