Ege Postası
Geri

CHP’li Polat: Bir İtalyan gemisi daha yanaştı!

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, İtalya'nın Trieste Limanı'ndan Çeşme Limanı’na gelen ticaret gemisini yerinde inceleyerek tepki gösterdi. Hiçbir önlemin alınmadığını belirten Polat, “İtalya’nın cehenneminden çıkıp gelen bir gemiyi Çeşme’ye getirerek insan hayatının ve sağlığının, ticaret ile takas edilmesi yarınlara karşı en büyük utancınız olacaktır” dedi. CHP’li Polat'tan Çeşme Limanı iddiası
CHP’li Polat: Bir İtalyan gemisi daha yanaştı!
Haberler / Yerel Politika
23 Mart 2020 Pazartesi 02:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çeşme Ulusoy Limanı’nda çalışmakta olan bir kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından limanda çalışan 45 kişi ve aileleri gözetim altına alınmış ancak Ulusoy Limanı kapatılmamıştı. Tepkilere neden olan gemiler koronavirüsünün yoğun yaşandığı Triesta Limanı’ndan Çeşme Limanı’na gelmeye devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, İtalya’da koronavirüsünün en yaygın bölgelerinden biri olan Triesta Limanı’ndan Çeşme’yehiçbir denetim olmadan gelenticaret gemisini eleştirdi. Limana giderek incelemelerde bulunan Polat, Gümrük ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a ‘bu seferlere artık izin verilmesin’ çağrısında bulundu.

“İTALYA’DAN GELEN GEMİ İÇİN HİÇBİR TEDBİR ALINMAMIŞ”

Sahaya gittiklerinde hiçbir önlemin alınmadığını vurgulayan Polat, “Gittiğimizde orada sadece bir gümrük yetkilisi ve güvenlik amirleri vardı. Geminin içerisine kadar girebildik. Gemi dorse taşımacılığı yapan bir gemi. Dorseler gemiden indirilirkendezenfekte edilmesi ile ilgili hiçbir tertibat görmedik. Bu gemi 24 mürettebatı olan ve bu hatta çalışan küçük gemilerden bir tanesi.Dorse taşımacılığı bile yapılsa,dorseleri almaya gelen çekerler, gemide çalışan insanlar yurda girmese bile, mutlaka temas etmek durumundalar. Gemide çalışan insanlar Türkiye Gümrük Bölgesi’ne girdiği andan itibaren, pasaport kayıtları yapılırken bile memurlarla temas ediyorlar. Her şeyden önemlisi sürekli tır taşıması yapan yüzlerce şoför Çeşme’ye gelip gidiyor. Biz bu duruma karşı çıkıyoruz Gümrük ve Ticaret Bakanı ” dedi.

“CEHENNEMDEN ÇIKIP GELEN GEMİ”

“İNSAN HAYATININ VE SAĞLIĞININ TİCARETLE TAKAS EDİLMESİ BÜYÜK UTANÇTIR”

Geminin İtalya’nın cehenneminden çıkıp geldiğini belirten Polat, “Gemi Triesta yani İtalya’nın korona virüs vakalarının en sıkıntılı bölgesine 360km uzaklıkta ve ilk vakaların bulunduğu yerden çıkıp gelen bir gemi. İnsan hayatının ve sağlığının ticaret ile takas edilmesi yarınlara karşı en büyük utancınız olacaktır. Çeşme ayrıca turizmde marka bir kent. Koronavirüsü ve Triesta’dan gelen bir gemi ile anılması daha büyük ekonomik sorunlara neden olacaktır. Marka kent imajı da insan sağlığı gibi tehlike altındadır. Çeşme halkı bu gemiden ve seyahatlerden dolayı tedirgin. Havayollarını nasıl durdurduysak bunu da durdurmak zorundayız. Gümrük ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan cehennemden gelen bu gemilere, bu seferlere artık izin vermesin” diye konuştu.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası