Ege Postası
Geri

Foça'yı sağanak vurdu

İzmir'in Foça ilçesinde, aniden bastıran sağanak yağış cadde ve sokakları göle çevirirken, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Yağışlar nedeniyle bazı yollar da trafiğe kapandı.
Foça'yı sağanak vurdu
Haberler / İzmir
8 Mart 2017 Çarşamba 12:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İzmir bölgesinde sağanak yağış etkili oldu. Edinilen bilgilere göre, Foça ilçesinde etkili olan sağanak yağış kısa sürede cadde ve sokakları göle çevirirken, bazı derelerin de taşmasına neden oldu. Yollardaki 50 santimetreye ulaşan su seviyesi çok sayıda yolu trafiğe kapattı.

Foça'da dün gece başlayan, bugün de süren ve aralıklarla etkisini artıran sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Tıkanan rögarlar ve mazgallardan taşan sular, sokak ve caddelere doldu. Atatürk Mahallesi'nde zemin katta kalan bazı ev ve işyerlerinde su baskını yaşandı. Denizkent semtine giden yollarda, bazı bölümlerde çökmeler oluştu. Sökülen kaldırım taşları ise yolda trafik akışını olumsuz etkiledi. 

Foça Belediyesi, İZSU ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Foça İtfaiye Grubu'na bağlı ekipler, yağışın başladığı saatlerden beri yolları açmaya, gelen şikayetler doğrultusunda su basan ev ve işyerlerinde sıkıntıları gidermeye çalışıyor.

Öte yandan; 8 Mart Kadınlar Günü için ilçeye gezi planlayan bazı kadın grupları, yağmurun etkisinin daha az görüldüğü Demokrasi Meydanı, Sevgi Caddesi ve Küçükdeniz Limanı çevresinde şemsiyeleriyle dolaşarak kutlamalarını gerçekleştirdi.

Foça Kaymakamı Ali Çetin de gelişmeleri izlediklerini, gerekli müdahalelerin yapıldığını, çalışmaların kontrol altında olduğunu söyledi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası