Ege Postası
Geri

İçişleri Bakanlığı'nın korona genelgesi uygulanıyor mu'

İçişleri Bakanlığı’nın korona virüs genelgesi sonrası pek çok mekan kapanırken, toplu halde oturma yerleri olan ve yiyecek içecek satan pek çok mekanın hala açık olması dikkatlerden kaçmadı. İçişleri Bakanlığı genelgesi uygulanıyor mu'
İçişleri Bakanlığı'nın korona genelgesi uygulanıyor mu'
Haberler / Güncel
17 Mart 2020 Salı 12:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - İçişleri Bakanlığı’nın “81 ilde, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine bugün saat 24:00 itibariyle durdurulacak” genelgesi sonrası uygulamada yaşanan farklılıklar vatandaşların kafasını karıştırdı. İzmir merkezinde pek çok mekan genelgeye uyarak kepenk kapatırken, toplu oturma yerleri olan pek çok mekanda hizmetini sürdürüyor. Esnaf kepenk kapatmak için kendilerine resmi evrak gelmesini beklediklerini söylüyor.



‘BİR KAKAFONİ VAR’
Açık olan esnaf  kepenk kapatma kurallarının kendilerini kapsamadığını belirtirken Egepostası’na özel açıklamalarda bulunan Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice “Bir açıklama yapıldı herkes kendine göre yorumluyor. Kafeteryaları kapatıyoruz, pastane gibi, unlu mamülleri satan dükkanlar gibi oturma yerleri olan yerler açık. Dolayısıyla bir kakafoni var. Devletimizin açıkladığı genelgeye bağlı kalmaya çalışıyoruz. Esnafımız yaşanan süreç dolayısıyla bir takım sıkıntılarla karşı karşıya kalacak. Dükkanların kirası elektriği suyu ve işçi parası taksimetre gibi durmadan işleyen giderler. Dolayısıyla herkes tuttuğunda bir şey çıkarmaya çalışıyor. Dünkü açıklanan genelgenin ilk paragrafını dikkatli okursan ‘Müzikli ve çalgılı lokantalar’ diye bir ifade var. Dün akşam içkili lokantalar da kapatıldı ama, kaymakamlıktan beni aradılar içkili lokantalar açık olacakmış. Kordon’daki örnekler gibi. Arkasından kısa bir süre sonra başka bir içkili lokanta ruhsatı olan yine Alsancak’ta bir mekanı olan arkadaşımız arıyor  ‘iki zabıta geldi kapat dedi’ diyor. Devletin uygulamaları arasında da bir kargaşa var. Genelge tam yerine oturmadı.  Sanırım birkaç gün olayın psikolojik ve kavramsal süreçlerinin iyice benimsenmesi gerekiyor.

‘KARANTİNAYA DOĞRU GİDİYORUZ’
“Şu anda bir karantinaya doğru gidiyoruz diye düşünüyorum” diyen Yenice “İtalya’daki bir Türk lokantacı bağlandı televizyona, ‘herkes sokaklardaydı yiyip içiyordu şimdi binlerce kişi ölüyor’ diye konuştu. İngiltere aynı şeyi söylüyor. Macron Fransa’da rapor açıkladı. 300 bin ile 500 bin arası insan ölecek deniyor. Devlet neyi erteleyecek bilemiyorum. Dün Ticaret Bakanlığı’ndan görüş aldılar, esnafımızın durumuyla ilgili olarak. Yarın Cumhurbaşkanımız alınan tedbirlerin yanında esnafa sağlanacak ekonomik tedbirleri de açıklayacak. Beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası