Ege Postası
Geri

İzmir için yine zor bir gece; CHP'li vekiller isyan etti

İzmir'in Karabağlar ilçesinde dün ormanlık alanda başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyüp Menderes ve Seferihisar yönüne ilerleyen yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, yangınlarda THK'ya ait yangın söndürme uçaklarının kullanılmamasına tepki gösterdi. Çelebi’nin ardından İzmir milletvekilleri Tuncay Özkan, Selin Sayek Böke, Sevda Erdan Kılıç, Tacettin Bayır ve Atila Sertel de isyan etti. İzmir için yine zor bir gece
İzmir için yine zor bir gece; CHP'li vekiller isyan etti
Haberler / Güncel
19 Ağustos 2019 Pazartesi 22:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir'in Karabağlar ilçesinde dün ormanlık alanda başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyüp Menderes ve Seferihisar yönüne ilerleyen yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangına 240 arazöz ve 25 dozer ile 1150 personelle müdahale ediliyor.

GÖKÇE HARİTA PAYLAŞTI

Öte yandan devam eden yangında kül olan alanı ise İzmir Büyükşehir Genel Sekreteri Buğra Gökçe 500 hektar olarak bir haritayla paylaştı. Gökçe açıklamasında, "Dün öğlen saatlerinde Karabağlar Tırazlı-Kavacık sırtlarından başlayıp Menderes, Seferihisar ormanlık alanlarına yayılan yangın değişken ve şiddetli rüzgar nedeniyle ne yazık ki söndürülemedi. Orman ekipleri havadan, karadan yoğun çaba sarfediyor. Kuyucak köyü kısmen tahliye edildi.Halen Tırazlı, Yeniköy ve Bahçecik için risk var, ekipler önlem alıyor. Başta itfaiyemiz, tüm ekiplerimiz, ilçe belediyelerimiz ve tüm kamu kurumları lojistik anlamda görev başında.Tüm ateş savaşçılarına kazasız belasız vazifeler diliyorum" dedi.

İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer'in  verdiği bilgiye göre, Kuyucak'ta 15 hanede yaşayan 35 kişi ve Menderes Balaban köyünde yaşayanlar tahliye edildi. Tırazlı'da bir orman işçisi meteoroloji istasyonunu korumak isterken yaralandı. Başkan Soyer açıklamasında bir de uyarıda bulundu. Soyer, "Şiddetli rüzgar nedeniyle eğitim almamış, gerekli donanıma sahip olmayan kişilerin müdahale etmesi oldukça zor. Lütfen yetkili personelin uyarılarını dikkate alalım" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli de rüzgarın sık sık yön değiştirmesinden yakındı. Pakdemirli, "Bu gece ilk defa koordinasyon amacıyla gece uçuşu gerçekleşecek. Yangın söndürme amaçlı değil, koordinasyon amaçlı" dedi.

İzmir için yine zor bir gece

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, yeni bir yangının başladığını duyurdu.

Başkan Oğuz sosyal medyadan, "Yine ciğerlerimiz yanıyor, Gödence bölgemizde yeni bir yangın başladı. Ekiplerimizle buradayız" notunu paylaştı.

CHP'Lİ VEKİL ÇELEBİ İSYAN ETTİ

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, yangınlarda THK'ya ait yangın söndürme uçaklarının kullanılmamasına tepki gösterdi.

Çelebi açıklamasında, "İzmir yanıyor ve kiralama yapılmadığı için uçakla müdahale edilemiyor. Sayın bakan Bekir Pakdemirli neden acil kiralama yapmıyorsunu? Her yer kül olduktan sonra mı önlem alacaksınız! 

Sayın Bekir Pakdemirli Avrupa’nın en büyük özel uçak Yangın Söndürme filosunu neden kullanmıyorsunuz! Acilen açıklamak zorundasınız. İzmir’de ciğerimiz yanıyor. Afet yaşanıyor afet! Bırakın ihaleyi gerekirse el koyun uçaklara uçurun! 
Uçacak adam yoksa ben de hazırım! Bekir Pakdemirli. 

Dalaman’da 400 futbol sahası kadar orman göz göre göre yanmıştı. THK yangın söndürme uçakları “gerek yok” denilerek kullanılmadı.

İzmir yanıyor yine seyrediliyor. 

Bu uçaklar derhal yangın söndürme görevinde kullanılmalıdır." ifadelerini kullandı.

BAYIR DA İSYAN ETTİ

Çelebi'nin ardından bir diğer CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da isyan etti. Bayır, "Orman yangınlarıyla mücadelede dünyanın en iyi ülkesiyiz" diyen Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli, İzmir hala yanıyor. Niçin yangın söndürme uçaklarını kiralamıyorsunu? Devletin bu yangına, ek olarak müdahale edecek, yangın uçağı kiralayacak parası mı kalmadı'" diye sordu.

SERTEL: NEREDE BU UÇAKLAR

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise "Nerede bu uçaklar'
İzmir, yandı, kavruldu.
Makam arabalarına, makam uçsun diye özel uçaklara, helikopterlere değil, yangına müdahale edecek uçakları satın alın.
Lafla değil, teknolojik yatırımla ve eğitim İle yangınlarla baş eder, ormanlarımızı koruruz." paylaşımında bulundu.

ÖZKAN: GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Bir paylaşımda CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan yaptı. Özkan, "Cumhurbaşkanı, Bakanlar, Orman Genel Müdürü ve İzmir Valisi, havalimanında bekleyen THK'nın yangın söndürme uçaklarını harekete geçirmek için daha ne bekliyo? Sorumlusunuz, göreve davet ediyoruz" diye yazdı.

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke de paylaşımında "36 saattir İzmir Yanıyor, yüreğimiz de İzmir’le, ağaçlarla, canlılarla birlikte yanıyor. 

Yangın söndürme uçakları, helikopterleri nerede'" ifadelerini kullandı.

KILIÇ: DAHA NE BEKLİYORSUNUZ'

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "İzmir yanıyor ve kiralama yapılmadığı için uçakla müdahale edilemiyor.Köyler boşaltılıyor,rüzgâr arttıkça yangın yayılıyor.Uçak bulmak için daha ne bekliyorsunuz tüm İzmirin yanmasını m? Bekir Pakdemirli" notunu paylaştı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası