Ege Postası
Geri

Konak'ta AK Parti meclisi terk etti

Konak Belediyesi'nin meclis toplantısı AK Parti'nin şok protestosuna sahne oldu. Konak'ta CHP ilçe yönetimi, Başkan Pekdaş'a çiçek verdi
Konak'ta AK Parti meclisi terk etti
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Aralık 2016 Pazartesi 22:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak'ta Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşen Aralık ayının ilk belediye meclis toplantısı gergin başladı. Meclise katılan CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak'ın oturumda kadınlara çiçek takdimini ve konuşmasını protesto eden AK Parti'li meclis üyeleri salonu terk etti.  

AK PARTİ'DEN "ŞOV" TEPKİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Yönetimi, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin yıldönümü olan 5 Aralık'ı kutlamak üzere belediye meclis toplantısına katıldı. Günün anlam ve önemine değinmek amacıyla söz alan CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve kadın meclis üyelerine çiçek hediye etti. Gelişmelerin ardından AK Parti'li üyeler duruma tepki gösterdi ve şov yapıldığını belirterek meclis toplantısını terk etti.

ŞANLI: İLÇE ÖRGÜTÜ MECLİSTE SİYASET YAPIYOR!

CHP İlçe Başkanı'nın oturuma katılarak konuşma yapmasına tepki gösteren ve durumu "Şov" olarak niteleyen AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı “Burası belediye meclisi. İlçe başkanının burada konuşma yetkisi yok. Belediye başkanımız kadın üyelere çiçek hediye etse neyse... Ama ilçe örgütü geliyor burada genel siyaset yapıyor. Konak'ta kadınlar yolda yürüyecek doğru düzgün kaldırım bulamıyor. Biz oturumu terk ediyoruz” dedi.  

 

PEKDAŞ: KEŞKE ONLAR DA GELİP TEBRİK ETSEYDİ

AK Parti'li meclis üyelerinin davranışını "Siyaset" olarak yorumlayan Konak Belediye Başkanı Pekdaş, “Bu konu kadınların siyasette ve demokraside var olması için şarttır. Ufacık bir çiçek verilmesi keşke herkes tarafından daha mutlu bir gelişme olarak kutlanabilse. Buradan siyasi hesaplar çıkarmanın hiçbir anlamı yok. Burası tüm kadınların el ele olması gereken yer. Keşke arkadaşlarımız gelip onlar da bizi tebrik etseydi... Bunun siyasi bir heyecanla alınmış bir karar olduğunu düşünüyorum” diyerek yaşananların kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 82'inci yıldönümünde şık olmadığını dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası