Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Bırakın gebersin!'
Hüseyin Günlü
YAZARLAR
18 Ağustos 2020 Salı

'Bırakın gebersin!'

(Dr. Sedat Akman’nın anısına)

Kimi yaşarken değeri bilinmemiş, kimi yaşama veda ettikten sonra değeri anlaşılmış, dürüstlük, ahlak, erdem ve etik önceliği ile bilinen ve tertemiz geçmişiyle nice unutulmaz politikacılar gelip geçmiştir siyasi yaşamımızdan.

Bu efsane politikacılardan biri de iki gün önce kaybettiğimiz, İzmir yerel siyasetinin babacan tavırlı, sevilen renkli siması, CHP’nin 1980 öncesi utulmaz efsane İl Başkanlarımızdan Sayın Dr. Sedat Akman ağabeyimizdir. 

Dr. Sedat Akman, CHP İzmir İl Başkanı olduğu yıllarda, Dikili’deki bir CHP İlçe kongresinden bir süre önce kahve içmek bahanesiyle, nüktedanlığı ve hazırcevaplılığıyla bilinen yakın arkadaşı İzmir İl Daimi Encümen Üyesi İbrahim Yılmaz’ın Karşıyaka’daki evine gitti. 

Partideki Demokratik Sol ekibin adayı Dikili İlçe Başkanı Ersoy Dinç’in yeniden ilçe başkanlığına seçilmesini istemeyen Dr. Sedat akman, “İbrahim, seni Dikili köylerinde çok seviyorlar. Git, bütün köyleri dolaş, delegelerle tek tek görüş, ilçe kongresinde Ersoy Dinç’e oy vermesinler”

İbrahim Yılmaz, Dikili’ye gitmesine gitti de:  fakat en az Dr. Sedat akman kadar çok sevdiği arkadaşı Ersoy Dinç’in yeniden ilçe başkanlığına seçilmesi için elinden geleni yaptı. Gece gündüz demeden köy köy dolaşarak delegelerden oy istedi. 

Dr. Sedat akman, İbrahim Yılmaz’a bu nedenle büyük bir tepki gösterdi. Kendisini arkadaşlık defterinden tamamen sildi. Selamı sabahı kesti. Karşılaştıkları yerlerde gönlünü almak için elinden geleni yapan İbrahim Yılmaz’la hiç konuşmadı ve hiç yüz vermedi. 

Birkaç yıl sonra İbrahim Yılmaz hastalandı. Her geçen gün durumu kötüleşiyordu. Dr. Sedat Akman’ın muayenehanesine giden partinin ileri gelenleri, “Başkan, İbrahim Yılmaz’ın durumu çok kötü. Ne de olsa kaç yıllık dostun.  Getirelim de bir bakıver,” 
“Bırakın gebersin”

Sevgili başkanımız Dr. Sedat Akman, öyle demesine de; bir gün sonra kimseye haber vermeden İbrahim Yılmaz’ın Karşıyaka’daki evine giderek kendisini tepeden tırnağa muayene etti.

Sevgili başkanımız Sedat Akman’nın ve sevgili ağabeyimiz İbrahim Yılmaz’ın cennet mekanları olsun. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası