Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar'
Hüseyin Günlü
YAZARLAR
28 Eylül 2017 Perşembe

'Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar'

Günümüzün İnsani ilişkilerinde çoğu zaman yalan dolan entrika ve hile birbirine karıştı. Doğruları söyleyenler dışlanıyor, sevilmiyor ve istenmeyen kişi gömleği giydiriliyor. 

Kendi özgüveninden şüphesi olanlar, doğruları gerçekleri çekinmeden söyleyenlerden kaçıyor uzaklaşıyor. Onlarla aynı ortamda bulunmak istemiyor korkuyor.

Kendisine saygısı olanlar, bazılarının işine gelmese de gerçekleri, yanlışları söylediği için sevilmeyeceğini bilse de asla geri adım atmaz.

 Gerçeği ya da yalanı söyleyip söylememek kişinin kendi seçimidir. Bu nedenle dürüst kişiler her türlü riski göze alarak doğruları söylemeyi onur meselesi yapar. Kimileri ise beklentilerinin kaygısıyla hatalarını, yanlışlarını görmezlikten gelir.

Doğruları söylemek ilkeli kişilerin tercihidir. Karşısındaki kişinin yanlışını, hatasını onun tarafından sevilmeyeceğini ve dışlanacağını bilse de yüzüne vurmaktan çekinmez. 

Atalarımız, “Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.”diyerek toplumsal bir gerçeği boşuna söylememiş. Bu deyim günümüzün gerçeğidir.

Ya yalan söyleyerek kendinize saygı göstermeyeceksiniz. ya da doğruları söyleyerek bazıları tarafında dışlanmayı göze alacaksınız.

Kişisel çıkarlarını, beklentilerini riske atmayı göze alamayanların bulunduğu ortamlarda sözünü esirgemeyenler, kusurları yüzlerine söylenenler tarafından daima dışlanır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası