Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Kahve bahane'
Hüseyin Günlü
YAZARLAR
3 Eylül 2020 Perşembe

'Kahve bahane'

Gazetesindeki köşe yazılarıyla etik siyasetin ne olduğu konusunda önemli dersler veren Rıfat Özer ağabeyle, Büyükşehir Belediye Meclisinde, yeni seçilen belediye başkanları ile belediye meclis üyelerinin oturduğu o koltuklarda 43 yıl önce birlikte görev yapmıştık.

Neredeyse bir ömür boyu kadar öncesinden günümüze değin, İzmir Büyükşehir ve Karşıyaka belediye meclislerinde, İzmir’in efsane belediye başkanı İhsan Alyanak’tan, Karşıyaka’daki başarılı çalışmalarıyla izler bırakan Cevat Durak’a kadar birçok belediye başkanıyla çalışma imkânı bulmuştuk.

Kendisiyle 1970’li yıllardan beri tanışık olmaktan onur duyduğum İzmir’in beyefendi siyaset adamı Av. Rıfat Özer’le İzmir’in ve Karşıyaka’nın modern, yaşanabilir birer kent olması için, önceliği insan odaklı ilkelerimizden ve doğrularımızdan ödün vermeden gönül birlikteliği yaptık.

Henüz koronavirüs salgınının başlamadığı 2020 kışından önceki günlerde bir mani çıkmazsa en az haftada bir gün akşamüstleri Karşıyaka sahilindeki bir kafede başta kendisi olmak üzere diğer dostlarımızla bir araya gelerek sohbet etmeyi alışkanlık haline getirmiştik.

Daha çok yaz akşamları İmbat yelinin serin esintisiyle, “Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül bir dost ister kahve bahane.” deyimindeki gibi telveli bol köpüklü kahvelerimizi yudumlarken yaptığımız doyumsuz sohbetlerimizin yeniden başlayacağı günlerin özlemi içindedeyiz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası