Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Kimse kimseyi kandırmasın'
Hüseyin Günlü
YAZARLAR
26 Eylül 2018 Çarşamba

'Kimse kimseyi kandırmasın'

CHP’nin İzmir Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde kimleri belediye başkan adayı göstereceği konusunda her gün yeni yeni isimler ortaya atılırken kimse önseçimden örgütün terazisine çıkıp tartılmaktan hiç söz etmiyor.

Kimse kimseyi kandırmasın. Geçmiş yıllarda önseçim için verilen sözlerin hep unutulduğu gibi önümüzdeki yerel seçimlerde de yine zaman kalmadı bahanesiyle İzmir’de belediye başkan adayları için önseçim yapılmayacağı bal gibi biliniyor.

Partinin milletvekili ve belediye başkan adayları belirlenirken hiçbir kıymeti harbiyesi olmayan partili üyelerine delegelerine CHP’deki bu güvensizliğinin gerçek nedeni nedir' 

Oysa partinin adayları belirlenirken tüm üyelerinin katılacağı hâkim gözetimindeki önseçimler parti içi demokrasinin en güzel halidir. Partili üyelere kimlik ve kişilik kazandırmaktır. Parti üyeliğini an-lamlı hale getirmektir.

Önceki yıllarda CHP’de parti içi demokrasinin olmazsa olmaz koşu-lu hâkim gözetimindeki önseçim bugün ne yazık ki işlevini ve ruhu-nu yitirmiştir. Yaşayan ölüden farkı yoktur.

Merkez yoklaması, eğilim yoklaması, kamu oyu araştırması ve “Fer-muar” sistemi partinin tüzüğünden çıkarılmadıkça CHP’nin seçim-lerde istediği başarıyı elde etmesi zordur.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası