Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Anlayış farkı'
Hüseyin Günlü
YAZARLAR
27 Mart 2020 Cuma

'Anlayış farkı'

Çin’de patlak veren ve kısa sürede bütün dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş üstü yaşlılarımızın için getirilen sokağa çıkma yasağı, toplumun her kesimi tarafından “Aklın ve bilimin yolu budur.” denilerek olumlu karşılanmıştı. 

Fakat bu sokağa çıkma yasağından iki gün önce bazı Büyükşehir Belediyelerimizin, 65 yaş üstündeki yaşlılarımızın sokağa çıkmalarını engellemek için 65 yaş ulaşım kartlarını alelacele iptal etmesi, iptal nedeninin maksadına gölge düşüren bir karardır.

İnsanları, ekmeğini, suyunu, özgürlüğünü kısıtlayarak hizaya getirme kuşkusu yaratan bu karar, bizleri geçmişten geleceğe taşıyan 65 yaş üstü insanlarımıza, TBMM’nin bir yasayla armağan ettiği ulaşım kartlarının iptal edilmesi masumane değildir.

Gölgesinde, unutulmayan anılarımızı yaşadığımız ömür tükettiğimiz, hepsi de ulu birer çınar olan bu yaşlılarımızı, gönülden ve içtenlikle sevmek öylesine güzel bir duygu ki, bu duyguyu, sevgiyi anlatabilmek için bazen kelimeler bile yetersiz kalır.

Yaşamlarının sonbaharına gelmiş ve toplumun kendisine göstereceği kalben sıcacık bir sevginin özlemiyle yaşayan bu güzel insanlarımızı, üç kuruşluk toplu ulaşım biletine tenezzül eden birer fırsatçıymış gibi cezalandırmak onur kırıcı bir davranıştır.

Bir yanda, “Koronavirüs salgını yaşlıları öldürüyor” haberleriyle içine düştükleri “Koronayak” bir ruh hali ile yaşamı zehir olan bu insanlarımızın sokağa çıkmalarını önlemek için 65 yaş üstü ücretsiz toplu ulaşım kartlarını iptal eden kolaycı bir anlayış, 

Bir yanda Karşıyaka çarşısında yüz yüze geldiği yaşlı insanlarımızın gönüllerini ve duygularını okşayarak, çağın bu yeni vebası virüsten korunmaları için sokağa çıkmamalarını rica eden Karşıyaka belediye Başkanı Cemil Tugay’ın sevgi ve saygı anlayışı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası