Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyük Yamanlar Dağı
Hüseyin Günlü
YAZARLAR
9 Ekim 2018 Salı

Büyük Yamanlar Dağı

Kuzey İzmir’de bir milyon kişinin içme suyunu yeraltı kaynaklarıyla karşılayan Büyük Yamanlar Dağı, kızılçam ormanları ve eşsiz güzellikteki saklı cennet Karagöl’üyle muhteşem bir doğa harikasıdır. 

Karşıyaka’nın, mitolojide Kral Tantalos efsanesinin yaşandığı, dünyada bir eşi benzeri bulunmayan bu güzelim ormanlık bölgeye İzmir’in tüm evsel ve endüstriyel katı atığını dökmeye kalkışmak hiç kimsenin akıl erdiremeyeceği bir çevre katliamıdır.  

Gelecek kuşaklara suyuyla havasıyla yaşanabilir tertemiz bir çevre bırakmak hepimizin görevidir. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Sayın Aziz Kocaoğlu olmak üzere makamı ve görevi ne olursa olsun herkes Karşıyaka’nın Büyük Yamanlar Dağı için bir defa daha değil bin defa daha düşünmelidir.

Katı atıkların geri dönüşümü için yeni teknolojileri görmezlikten gelen Büyükşehir belediye bürokrasisi, Harmandalı’da muhtemel bir çevre faciasının sorumluluğundan kurtulmak için siyasi iradeye Büyük Yamanlar Dağını hedef göstermiştir.

İzmir gelişmiş ülkelerin metropol kentleri gibi binlerce tonluk evsel ve endüstriyel katı atığını geri dönüşüm yoluyla doğayla inatlaşmadan, doğadan aldığını tekrar doğaya vererek çözmek zorundadır.  
Çiğli’nin şirin beldesi Harmandalı’da her geçen gün giderek çevre faciasına dönüşen utancın bedelini, Büyük Yamanlar Dağına ödetmeye kalkışanları tarih ve gelecek kuşaklar asla affetmeyecektir. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası