Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Halk meydanlarda dinler sandıkta konuşur
Hüseyin Günlü
YAZARLAR
26 Ağustos 2018 Pazar

Halk meydanlarda dinler sandıkta konuşur

CHP’de hayal dünyasında yaşayanlar, 24 Haziran seçimlerinde İzmir’de Ankara’da İstanbul’da meydanlara sığmayan milyonların, CHP’ye ve onun Cumhurbaşkanı adayına oy vermeyişinden ve Türk siyasetinin ünlü siması rahmetli Osman bölükbaşı’nın “Halk meydanlarda dinler sandıkta konuşur” sözünden ders almadılar.

Seçimlerin resmi sonuçlarının bile ilan edilmesini beklemeden yangından mal kaçırır gibi “Değişim ve Umut Kurultayı” kalkışmasını başlattılar. Mart 2019 yerel seçimlerine çok az bir süre kalmışken başlattıkları bu kalkışmanın nedenini hem kamuoyuna hem parti örgütüne doğru dürüst anlatamadılar.

Bu “Değişim ve “Umut Kurultayı” kalkışmasına güçlü bir şekilde destek veren Sayın Aziz Kocaoğlu’nun, Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda CHP genel merkezi ile büyük bir çatışmaya girmesi bekleniyor.

İzmir siyasetini sarsması beklenen bu çatışma nedeniyle Kocaoğlu’nun adaylık şansını yitireceğini düşünen, (Alfabetik sırayla) Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve eski Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmaları bekleniyor.

Halkın gönlünde yer bulan bu belediye başkanlarından hangisinin, olası bir önseçimle ya da CHP Genel Merkezinin kararıyla ipi göğüsleyeceğini şimdiden kestirmek zor.

Sözün özü:

Politika sokağında siyaset yapanlar, rahmetli Osman Bölükbaşı’nın, “Halk meydanlarda dinler sandıkta konuşur.” Sözünü kendilerine rehber edinmelidirler.

Bizden söylemesi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası