Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KSK ve Hüseyin Mutlu Akpınar
Hüseyin Günlü
YAZARLAR
15 Ekim 2018 Pazartesi

KSK ve Hüseyin Mutlu Akpınar

Karşıyakalılara “Biz İzmirli değiliz… Karşıyakalıyız ”dedirten nedi? Havası m? Suyu m? Yalıdaki tarihi Levanten köşklerinin, konaklarının güzelliği m? İmbat meltemiyle nazlı nazlı süzülen palmiyeleri m? Sarı saçlı menekşe gözlü genç kızın, pembe gül rengi ruju ile kömür karası rimelli kirpikleri m? Boynundaki yeşil kır-mızı fuları ile kırmızı mini eteğiyle çarşıda kuğu gibi süzülürken delikanlılara çığlık attıran edalı bakışları mı'


Karşıyaka’da doğmamış olsanız bile ne zaman elinde yeşil kırmızı atkısıyla sıcacık gülümseyişiyle bir Karşıyakalı görseniz Karşıyakalı olmanın ayrıcalığı hissedersiniz yüreğinizde. KSK’nın yeşil kırmızı rengi Karşıyakalıların tanrısal bir sevdasıdır. Karşıyakalılar onsuz nefes alamaz. Yaşayamaz. 


Karşıyakalı boyun eğmeyendir. Baş kaldırandır. Vefalı olandır. Karşılıksız, koşul-suz sevendir. Karşıyakalıların dostluğunu, arkadaşlığını, sevgisini bilenler Karşıya-kalı olmanın ayrıcalığını ruhunda hisseder.


KSK’nın Alsancak Stadındaki maçlarından sonra Karşıyaka iskelesinde vapurdan inen yeşil kırmızılı taraftarların iskele meydanında çılgınlar gibi “Kaf Kaf” çektiği-ni görünce tüyleriniz diken diken olur; sizde çılgınlar gibi “Kaf Kaf” çekmeye baş-larsınız ve yüreğinizde karşı koyamadığınız KSK sevgisi ölümsüz bir aşka dönüşür, gözyaşlarınızı tutamazsınız o an.


Lemi yerli, Cevat Gök, Gode Cengiz, Gazcı Erol, Arif Dökel, Küçük Erol, Ahmet Tuna, Ergün Akmoral ve Kaleci Ekrem gibi unutulmayan efsanevi futbolcuların mabedi Karşıyaka kulübünün son 3 sezonda üst üste iki kez küme düşmesi on bin-lerce yeşil kırmızılı taraftarını yasa boğmuştu. 


Bu sezon daha şimdiden KSK’nın üstünde dolaşan kara bulutların ve giderek yak-laşmakta olan hüzünlü bir matemin habercisi gibi uzaktan uzaktan duyulan tehlike çanlarının yine farkında değil pek çoğumuz. 


KSK bu sene 3’üncü ligin henüz daha 7’inci haftasında kendi sahasında aldığı Al-tındağ Belediyespor mağlubiyetiyle 5 puanla ligin dibine demir atarak 1980’deki gibi yine mahalli lige düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.


“Azrail gelse, sevaplarından çok günahın var dese, tek günahımız seni sevmek ise, Karşıyakalıyız cehennemde bile” diyen çılgın yeşil kırmızılılar kadar Karşı-yaka’ya sevdalı olduğunu bildiğimiz… Cordelion’luların genç Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar’ın KSK’nın bir kez daha mahalli lige düşmemesi için henüz daha iş işten geçmeden, Karşıyakalıları ortak akıl anlayışıyla bir araya getire-ceğini umuyoruz ve bu konuda kendisine güveniyoruz.  

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası