Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tramvaya martılar mı binece? (2)
Hüseyin Günlü
YAZARLAR
16 Ağustos 2016 Salı

Tramvaya martılar mı binece? (2)

Tramvay projelerinin, hem nostaljik hem de bir toplu taşım için güzel bir alternatif olduğunu bilinmektedir. Bu nedenle Karşıyaka Tramvayının yapılmasına karşı çıkmamız kesinlikle aklımızın ucundan geçmez. Ancak bu projenin, kent içi trafiği ve toplu ulaşımı rahatlatıcı ve tamamlayıcı bir proje olması şarttır.

İnşaatı devam eden Konak ve Karşıyaka Tramvay projelerinde son 6 ayda yapılan değişikliklerin sayısı da 11’e ulaşmış oldu. Karşıyaka Tramvay projesinde ise peş peşe yapılan ve adeta saç baş yoldurtan güzergâh değişiklikleri için bakın Sayın Kocaoğlu ne diyor, “Karşıyaka tramvay hattında Bostanlı çarşısında, "Buradan geçmesin" talebi olması üzerine güzergâhı değiştirerek Boğaziçi Restoran’la köprü arasını düzenledik. Bu kez Bostanlı Çarşısı'nda 'Keşke buradan geçseydi' sesleri yükseldi. Nikâh Dairesi' bölgesinde hat yolun sağından ve solundan gidecekti. Ancak yolun bu kesiminde tali yol olmadığı için buradaki apartman sakinlerinden 'Nasıl taşınacağız. Nasıl gireceğiz, yıkacağız' şeklinde itiraz geldi. Böyle olunca hattı deniz tarafına aldık. Alaybey'e kadar çift hat gidecekti. Ancak yol daraldığı için Alaybey'e tek hat gitmeye karar verdik,”

Sayın Başkan, siz ne söylediğinizin farkında mısını? İzmir gibi mega bir kentte ihalesi bitmiş yer teslimi yapılmış ve inşaatı devam eden bir projenin, 6 ay içinde yapboz tahtası gibi 11 kez değiştirildiği dünyanın neresinde görülmüştür.

Toplu ulaşım gibi önemli projelerde kentte yaşayanların söz hakkı ve görüşleri her şeyin üstündedir. Karşıyakalıların görüşünü almadan projelendirilen Karşıyaka Tramvayı projesini, değil 11 kez 21 kez de değişiklik yapsanız bu saatten sonra Karşıyakalıları memnun etmeniz mümkün değildir.

Evet, Sayın Başkan, şu soruyu sormaya hakkımız var: “Karşıyaka’da ulaşım zorluğu çeken kalabalık semtler dururken, mevcut otobüs duraklarından bile tek tük yolcuların inip bindiği Karşıyaka sahilinde projelendirdiğiniz Karşıyaka Tramvay’ına martılar mı binecek'”

Keza İZBAN’ın kuzey projesinde de halkın görüşlerini önemsemediğiniz için Karşıyaka’nın en güzel yerleşim merkezi güzelim Şemikler’in ikiye bölünmesine neden oldunuz. İZBAN hattının iki yakasında yaşayan yüz binlerce vatandaşın yaşamını çileye çevirdiğinizin farkında mısını?

Oysa rahmetli Ahmet Priştina’nın en büyük hayali, İZBAN’ı İzmir’in Kuzey aksında, Bayraklı’dan Çiğli’ye kadar yeraltından geçirerek İzmir’i toplu ulaşımda çağ atlatmaktı. Priştina’nın bu düşüncesini, 2005 yılında CHP İl Yönetimi adına İl Başkanı Ekrem Bulgun’la yaptığı bir nezaket ziyaretinde, size hatırlatan Av. Rıfat Özer’e verdiğiniz olumsuz cevap Sayın Priştina’nın vizyonuyla örtüşmüyordu, “Siz böyle bir projenin maliyetinin ne olduğunu biliyor musunuz'” Peki, sayın başkan siz de İzmir’i dünya kenti yapacak bir projeyi maliyetini öne sürerek gerektiği gibi yapmamakla, İzmir’in geleceğini kararttığınızı biliyor musunu?

Bu nedenle Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza, “Karşıyaka’da ulaşım zorluğu çeken kalabalık semtler dururken, mevcut otobüs duraklarından bile tek tük yolcuların inip bindiği Karşıyaka sahilinde projelendirdiğiniz Karşıyaka Tramvay’ına martılar mı binecek'” diye soru sorma hakkımızın bulunduğuna inanıyoruz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası