Ege Postası
Geri

​Erdoğan'dan Gülen'e sert eleştiriler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Isparta mitinginde konuşuyor. Erdoğan'dan Fethullah Gülen'e sert eleştiriler geldi.
​Erdoğan'dan Gülen'e sert eleştiriler
Haberler / Politika
2 Mart 2014 Pazar 15:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip  Erdoğan, "Şimdi Pensil zat, ağzına hiçbir zaman Bediüzzaman'ın ifadesini  almamıştır, kullanmamıştır. Güya Bediüzzaman'ın yolundan gidiyor, yalan.  Cumhuriyet Halk Partisi ile şu anda kol kola giren, birlikte hareket eden,  birlikte kaset siyaseti yapan biri, nasıl Said Nursi'nin izinden gidebilir" diye  konuştu.
 
Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
 
-12 yıldır seçimlerde hiçbir varlık gösteremediler. Milletin dilini kullanmadılar. Milletin kutsallarına saldırdılar. Milletle kucaklaşmadılar. Sandıkta AK Parti ile başa çıkamadılar. Şimdi başka yollarla yıpratmaya çalışıyorlar. Bu CHP ve MHP genel başkanları ruh ikizleridir. Sandıkta alt edemediği AK Parti’yi montaj kasetlerle, çirkin iftiralarla yıpratmaya çalışıyorlar. CHP Genel Başkanı hangi sandıkta oy vereceğini bilmiyor. Kasetle geldi, genel başkan oldu.
 
ÇAMURA BATTILAR
 
-MHP Genel Başkanı ne olduğu belli değil. Milliyetçi mi, ulusalcı mı daha ona karar veremedi. İşte bu ruh ikizleri düz yol varken, sandık varken başka yollara girdiler. Boğazlarına kadar da çamura battılar. Kasetle, montajla hükümeti düşüreceklerini zannediyorlar. Kimse kusura bakmasın, bu CHP değil, AK Parti. CHP’de birileri kasetle gidebilir. Ama AK Parti’de bunu yapamazlar. Biz icraatlarımızla konuşuyoruz. Onlar iftira ile. Bunlarda yalan var, iftira var.
 
-Kasetle gelenler, kasetle giderler.  Milletle gelenler, milletle giderler. Onlar kasetle geldi, biz milletle geldik.  Bizim yolumuzu halk çizdi. Biz Hakka tabi olarak bu yoldayız.
 
  
BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ CHP ZULMÜNÜ BURADA ÇEKTİ
 
Başbakan Erdoğan, Isparta'nın Bediüzzaman Said Nursi'nin uzun yıllar  sürgünde yaşadığı şehir olması nedeniyle de çok anlamlı bir şehir olduğuna işaret  ederek, Said Nursi'nin eserlerinin çok önemli bir kısmını Isparta'da, Barla'da  yazdığını, Barla'nın da önemli bir merkez konumunda olduğunu söyledi.
 
"Bediüzzaman Said Nursi, tek partinin zulmünü yani CHP'nin zulmünü  burada çekti" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 

"Bunu çok iyi bilmemiz lazım. Burada Isparta'da tarihten çok önemli  bir hadiseyi sizlere anlatacağım; Merhum Bedüizzaman Said Nursi'ye neden Demokrat  Parti'yi, merhum Adnan Menderes'i desteklediğini talebeleri soruyor. Verdiği  cevap manidar: 'Eğer Demokrat Parti düşerse ya Halk Partisi veya Millet Partisi  iktidara gelecek. Dolayısıyla sosyal hayatımıza ve vatanımıza dehşetli bir  tehlike oluşturur. Dolayısıyla bu partinin yani CHP'nin iktidara gelmemesi için  Demokrat Parti'yi Kur'an, vatan ve İslamiyet namına muhafazaya çalışıyorum.'  Isparta bu cümleleri duydunuz değil m? Said Nursi, CHP zulmünü en ağır şekilde  yaşadı. Sürgünden sürgüne gitti, hapishaneden hapishaneye gönderildi, zehirlenmek  istendi, öldürülmek istendi, ama asla boyun eğmedi, CHP karşısında asla diz  çökmedi, CHP ile asla işbirliği yapmadı. Ülkesinden kaçıp başka ülkelere  sığınmayı, başka ülkelerden burayı karıştırmayı aklının ucundan geçirmedi. İstese  Barla'dan kaçabilirdi, ama o kaçmadı. Tam tersine Rusya'ya esir düşmüşken,  Sibirya'dan kaçtı, kendi ülkesine, topraklarına geldi. İşin ucunda hapishane de  olsa 'vatanım' dedi. Ve şu ifadeyi kullandı; 'Zalimler için yaşasın cehennem'.
 
PENSİLVANYA'DAKİ ZAT...
Şimdi Pensilvanya'daki zat, ağzına hiçbir zaman Bediüzzaman'ın  ifadesini almamıştır, kullanmamıştır. Güya Bediüzzaman'ın yolundan gidiyor,  yalan. Cumhuriyet Halk Partisi ile şu anda kol kola giren, birlikte hareket eden,  birlikte kaset siyaseti yapan biri, nasıl Said Nursi'nin izinden gidebilir. Bu  zat, 12 Eylül'de darbecilerle, onlara şirin mektuplar yazmıştır. Papa ile de  maşallah el ele, kol kola resimleri var biliyorsunuz. Biz, siyasetçiyiz her  insanla beraber oluruz, ama sen siyasetçi değilsin, sorulduğu zaman din adamısın.  Hangi, neyi, nasıl yapıyorsun bunu anlamakta zorlanıyorum. 28 Şubat'ta  darbecilere hoşgörü ödülü verdin, 17 Aralık'ta CHP ile kol kola darbeye yeltenen  biri nasıl merhum Bediüzzaman'ın izinde olabilir ki..."
 
 BANA ANANAS GÖNDERMEDİ
 -28 Şubat'ta darbecilere 'hoşgörü  ödülü' veren, 17 Aralık'ta CHP ile kol kola darbeye yeltenen biri nasıl merhum  Bediüzzaman'ın izinde olabili? Şimdi ben söylüyorum. İki yıl önce de söyledim.  Dedim ki, 'Dön Türkiye'ye gel', gelmedi. Şimdi yine sesleniyorum. Dürüstsen,  samimiysen bu ülkeyi karıştırmayı bırak. Oraya gelen kardeşlerime sesleniyorum. Çok saf, çok temiz insanlar var biliyorum. Paralarını verdiler yıllarca, okullar yaptılar bunlara verdiler, yurtlar yaptılar bunlara verdiler. Biliyorum. Ama inanım ben de samimiymişim ama safmışım. Ben de bunlara her türlü desteği verdim. Bana gönderdiği kitaplarda öyle methiyeler gönderdi ki, diyordum ki samimi. Bana da tesbih gönderdi. Sadece ananas göndermedi onu söyliyim.
Son Türkçe olimpiyatlarında peygamberimizin orada olduğunu söyleyince şaşırdı. Kendi televizyonlarında peygamberimizi miraçtan indirip kamyona bindiren bunlar değil miyd? Bunlarda yüz yok, bunlar da yalanının bini bin para.
 
-Ben bu yapılanmanın içindeki kardeşlerime sesleniyorum. Lütfen başınızı şöyle bir iki elinizin arasına alın.
 
-Nerede Barla'daki merhum Saidi Nursi, nerede Pensilvanya'daki zat. Bir kere hayatında rahle-i tedrisinde bulunmamış. Ama öyle yutturmuş.
 
-Bu Pensilvanya'daki zat şimdi CHP'ye destek veriyor. Ne yaparlarsa yapsınlar. Ben şu meydana bakınca... 28 gün durmadan, dinlenmeden kapı kapı gezmeye varmıyı? İnşallah 30 Mart akşamı Isparta'da AK belediyecilik hizmette olacak.
 
-Hiç endişeniz olmasın 30 Mart'da milletimiz AK Parti'yle devam diyecek. Şu an bütün kamuoyu anketlerinde de bunu görüyoruz.
 
İNLERİNDEN ÇIKARIP MİLLETİN ÖNÜNDE REZİL EDECEĞİZ
 
Bu telekulak çetesinin üstüne gideceğiz. Bunları inlerinden çıkaracağız ve milletin önünde rezil edeceğiz. Topladıkları haraçları, yargı içindeki oyunlarını milletimize anlatacağız. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu yapıyı, yılanın deliğine de girse çıkaracağız ve yargıya teslim edeceğiz. 30 Mart’ta içerideki hainlere, dışarıdaki hasımlarına cevap vereceksiniz. 30 Mart’ta milli iradeye sizler sahip çıkacaksınız. Paralel yapının kuklası olan CHP’ye, MHP’ye değil, AK Parti’ye mühür basmaya var mısınız'
 
VAAZ KASETLERİ...
 
Elinmizde kendisinin enteresan vaaz kasetleri var. Bu kasetlerde başörtüsünü çıkaramazsın diyordu. Ama 28 Şubat’ta emirler geldi, yelkenler indi. Orada da furuat dedi. Şimdi benim başörtülü kızlarım çile çektiler ve üniversiteye gidemediler. ABD’de başörtüsü ile okuyabiliyor, benim ülkemde okuyamıyor. Bunu yaptılar bize. Ama şimdi bunlar aşıldı. Daha da iyisi olacak. Çünkü sizin daha teslim edilmeyen haklarınız var. Sabreden zafere erer.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası