Ege Postası
Geri

​İKÇÜ dünyanın dört bir yanından öğrencinin tercihi oldu

Uluslararası üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerleyen İzmir’in en genç devlet üniversitesi “İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi” 2014-2015 akademik eğitim döneminde ülke yelpazesini genişletme çalışmalarına başarıyla devam ediyor.
​İKÇÜ dünyanın dört bir yanından öğrencinin tercihi oldu
Haberler / Genel
15 Haziran 2014 Pazar 11:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
34 ülkeden 94 uluslararası öğrenciye sahip İKÇÜ’de önümüzdeki dönemde eğitim hayatlarına başlamak isteyen yabancı öğrenciler, yurt dışındaki sınav merkezlerinde bu yıl ilki düzenlenen sınavlara yoğun katılım gösterdi.
Azerbaycan(Bakü)-Makedonya(Üsküp)-Bosna Hersek(Saraybosna)-Arnavutluk(Tiran) olmak üzere 4 ayrı şehirde düzenlenen Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı(YÖS) sınavına katılan 130 yabancı öğrenci İKÇÜ’lü olmak için ter döktü.
Mühendislik Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi, Turizm Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi’nde akademik hayatına başlamak isteyen uluslararası öğrenciler YÖS sınavına yoğun katılım gösterdi.
Gösterilen bu yoğun ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tancan Uysal, mezun edecekleri öğrencilerin ülkelerinde birer kültür elçisi olacaklarını vurguladı.
“Ülkemize öncü bir dünya üniversitesi olacağız
Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tancan Uysal, “Üniversitemizin uluslararasılaşma yoluna katkı koymaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz üç yıllık süreçte bu anlamda çok iyi bir yol katetttik. Deneyimli akademik kadrolarımızla, teknik imkânlarımızla, zengin laboratuvarlarımızla, sosyal ve kültürel çeşitliliklerimizin yanında Türkiye’nin en güzel kentlerinin başında yer alan İzmir’in öğrencilerimize sunacağı zenginler yurt dışından bir çok öğrenciyi İKÇÜ’ye çekmektedir. Üniversitemizin uluslararası formatta bir üniversite olması ve uluslararası öğrenci oranının fazla olmasını sağlamaktadır. Çok yakın gelecekte dünyanın her yerinden üniversitelerle işbirliği imkânına sahip olan bir İKÇÜ olarak ülkemize öncü bir dünya üniversitesi olacağız” dedi” diye konuştu.
Dünya Üniversitesi olma yolunda…
İngiltere, Yunanistan, Kosova, Türkmenistan, İran, Özbekistan, Filistin, Suriye, Ukrayna, Almanya, İran, Bulgaristan, Tacikistan, Danimarka, Azerbaycan, Moritanya, A.B.D. Irak, Arnavutluk, Kırgızistan, Svaziland, Kongo, Komorolar, Tunus G.Afrika, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Afganistan, Irak gibi ülkelerden 130 yabancı öğrenci tercihini İKÇÜ’den yana kullandı.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası